Μήδεια, Πέταξε το παιδί της στον ποταμό Αλιάκμονα: Βέροια – Μπουσούλησε και έπεσε στο νερό» ισχυρίστηκε η 29χρονη μητέρα

«Δεν σκότωσα το παιδί μου, μπουσούλησε και έπεσε στο νερό» ισχυρίστηκε η 29χρονη μητέρα που κατηγορείται ότι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σκότωσε το 11 μηνών βρέφος της πετώντας το στα νερά του φράγματος του Αλιάκμονα, στην Βέροια.

Η μητέρα η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, φέρεται να υποστήριξε ότι «την είχα στα πόδια μου, αφαιρέθηκα στο κινητό που κρατούσα στα χέρια μου και έπεσε στο νερό. Δε μπορούσα να πέσω στο νερό για να την βγάλω από μέσα. Με κατηγορούν για πράγματα που δεν έχω κάνει. Την αγαπούσα πολύ την κόρη μου». Υποστήριξε δε πως την στην προβλήτα του φράγματος του Αλιάκμονα για να παίξει.

Την ίδια στάση αναμένεται να κρατήσει και το πρωί της Τετάρτης ενώπιον του ανακριτή στο Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας.

Ο αδελφός της 29χρονης ανέφερε πως «αγαπούσε πολύ το παιδί της, κοιμόταν μαζί. Δε ξέρω τι την οδήγησε σε αυτήν την πράξη». Όπως υποστηρίζει ο αδελφός της κατηγορουμένης, μια κοινωνική λειτουργός επισκεπτόταν την 29χρονη στο σπίτι, ωστόσο αυτές οι επισκέψεις είχαν σταματήσει το τελευταίο διάστημα. «Δεν είχε έρθει από τον Αύγουστο, συνολικά έχουν έρθει δύο – τρεις φορές στο σπίτι. Η αδελφή μου έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή αλλά την είχε κόψει το τελευταίο διάστημα. Φαινόταν καλά και αγαπούσε το παιδί», αναφέρει.

Ο αδελφός της 29χρονης αδυνατεί να καταλάβει τι οδήγησε την γυναίκα στην αποτρόπαια πράξη, ενώ, όπως λέει, όταν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έφυγε με το βρέφος από το σπίτι, δεν είπε στην οικογένειά της που θα πήγαινε. «Όταν γύρισε χωρίς το παιδί, ο παππούς πήρε αμέσως την αστυνομία. Μας έλεγε ότι εκεί που είναι το μωρό, είναι καλά και εμείς νομίζαμε ότι βρίσκονταν στον πατέρα του», σημειώνει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αδελφή του είχε νοσηλευτεί αρκετές φορές στο παρελθόν σε Ψυχιατρική Κλινική, ενώ η τελευταία φορά ήταν όταν ήταν έγκυος. Η 29χρονη αναμένεται αύριο το πρωί να οδηγηθεί στον ανακριτή και, σύμφωνα με πληροφορίες, επικοινώνησε το πρωί της Τρίτης με την οικογένειά της, προκειμένου να ζητήσει ρούχα και προσωπικά της αντικείμενα.

αφήστε ένα σχόλιο


επτά − = 1