Καταλάβατε ποιοι βάζουν τις φωτιές? Ολονύχτιο κυνηγητό από εθελοντικές ομάδες για επίδοξους εμπρηστές

Κάτοικοι περιοχών που κινδυνεύουν έκαναν περιπολίες

Άλλες διαστάσεις φαίνεται ότι παίρνουν πλέον οι υποψίες για πργανωμένη δράση επίδοξων εμπρηστών

Καθόλη τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας σε περιοχές που κινδυνεύουν. Σε περίπτωση που ξεσπάσει κάποια φωτιά, εθελοντικές ομάδες έκαναν περιπολίες στα σημεία όπου υπάρχει πυκνή βλάστηση η δέντρα έτσι ώστε να κάνουν έρευνα έίτε να αποτρέψουν εμπρησμό.

Ενδεικτικό είναι ότι οι εθελοντικές ομάδες από κατοίκους των περιοχών έκαναν περιπολίες και ελέγχους σε περιοχές όπως το άλσος Συγγρού στο Μαρούσι, το Πάρκο Τρίτση στο Ίλιον, το δάσος Χαϊδαρίου, το άλσος της Νέας Ζωής στο Περιστέρι καθώς και το άλσος στο Αιγάλεω. Το ίδιο ισχύει και για το άλσος στη νέα Φιλαδέλφεια, τον Υμηττό στα σημεία που είναι προσβάσιμος από κατοικημένες περιοχές αλλά και στο ρέμα Χαλανδρίου.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που βρέθηκαν γκαζάκια, διαπιστώθηκαν κομμένη σωλήνες και δεξαμενές με νερό, αλλά και μεγεθυντικοί φακοί. Υπήρξαν μάλιστα περιπτώσεις που παρατηρήθηκαν ύποπτες κινήσεις από αυτοκίνητα τα οποία μόλις διαπίστωσαν την ύπαρξη των περιπολιών τράπηκαν σε φυγή.

Η δραστηριότητα αυτή έρχεται σε συνέχεια των συλλήψεων για εμπρησμό σε όλη την Ελλάδα ενώ σύλληψη έγινε και στο κέντρο της Αθήνας για την απόπειρα εμπρησμού στο Πεδίον του Άρεως.

αφήστε ένα σχόλιο


− τρία = 3