ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΥΨΗ… ΣΟΚ! ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΗΓΕ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΣΤΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ! «

Παρενόχλησαν το ελικόπτερο που τον μετέφερε λέγοντας δύο φορές ότι πετάει στο FIR Τουρκίας!!  Αλλά είδαν το ξίφος του και τρόμαξαν…

ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΑΛΟ ΚΟΥΡΤΑΚΗ…

Σε σοβαρή – ηχητική – πρόκληση προέβησαν χθες το απόγευμα οι Τούρκοι προς το ελικόπτερο τύπου Chinook με το οποίο ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Δένδιας μετέβη από τη Ρόδο στο Καστελλόριζο πραγματοποιώντας μια. ανακοινωμένη  από καιρό επίσκεψή του στο νησί, συμφώνως με απολύτως επιβεβαιωμένες πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, με αποτέλεσμα να το πληροφορηθεί αυτό προφανώς ο Υπουργός και να απευθύνει το γνωστό από άλλο δημοσίευμά μας, αυστηρό μήνυμα προς τους Τούρκους τους οποίος και «έδειξε» σαφώς («Θα ήθελα να πω κάτι προς τους γείτονές μας»).

Συμφώνως με τις πληροφορίες μας ενώ ο υπουργός και η αποστολή του μετέβαιναν από τη Ρόδο στη Μεγίστη (Καστελλόριζο), δύο φορές εντός ενός λεπτού, οι ελεγκτές του τουρκικού ραντάρ της περιοχής (Ντάτσα)) απηύθυναν δύο φορές (στις 16:05 και 16:06) προειδοποίηση προς τους πιλότους του ελικοπτέρου Chinook ότι «πετούν εντός του τουρκικού FIR». Φυσικά, οι προειδοποιήσεις τους αγνοήθηκαν και η πτήση συνεχίστηκε κανονικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι λεκτικές/ηχητικές οχλήσεις των Τούρκων ελεγκτών αεραμύνης είναι συνήθεις προς όλα τα αεροσκάφη που πετούν στην περιοχή. Συμφώνως με τις πληροφορίες μας η Πολεμική Αεροπορία δια παν ενδεχόμενο είχε στην ευρύτερη περιοχή ένα «ζευγάρι» F-16 Block.52+ από την 115 Πτέρυγα Μάχης της Σούδας που συνόδευε διακριτικώς το ελικόπτερο.

αφήστε ένα σχόλιο


6 + οκτώ =