ΚΑΔΟΥΣ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Δωρεάν κάδους οικιακής ανακύκλωσης συσκευασιών προσφέρει ο Δήμος Γλυφάδας σε κάθε νοικοκυριό της πόλης, αναλαμβάνοντας μία ακόμα πρωτοβουλία για την ενίσχυση και επέκταση της ανακύκλωσης στη Γλυφάδα.

 

Ήδη από τις αρχές της περασμένης χρονιάς η δημοτική αρχή Γλυφάδας είχε κηρύξει το 2018 ως έτος ανακύκλωσης για τη Γλυφάδα, θέτοντας ένα φιλόδοξο στόχο, να μειωθούν τα απορρίμματα της πόλης που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ Φυλής κατά 15%. Με βάση τα επίσημα δημοσιευμένα στοιχεία, το πρώτο τετράμηνο του 2018 τα απορρίμματα από τη Γλυφάδα που κατέληξαν στο ΧΥΤΑ Φυλής μειώθηκαν κατά -16.8% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2017! Η αντίστοιχη μεταβολή στο σύνολο των Δήμων της Περιφέρειας Αττικής ήταν -6.2%. Η μείωση, δηλαδή, των απορριμμάτων που πέτυχε ο Δήμος Γλυφάδας ήταν κατά 2,5 φορές μεγαλύτερη από το μέσο όρο της Αττικής.

 

Με την προμήθεια και δωρεάν διάθεση πλαστικών κάδων οικιακής ανακύκλωσης σε κατοίκους, σχολεία και άλλα δημόσια κτίρια, ο Δήμος Γλυφάδας στοχεύει στην καλλιέργεια συνείδησης ανακύκλωσης και ειδικότερα της διαλογής στην πηγή και στη μείωση ακόμα περισσότερο των απορριμμάτων.

 

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα χαμηλού κόστους, μικρό πλαστικό κάδο οικιακής ανακύκλωσης (75lt), εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, ο οποίος αυξάνει σε υψηλό βαθμό τη συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών, καθώς κάνει ευκολότερο το διαχωρισμό τους από τα υπόλοιπα απορρίμματα εντός των οικιών και των δημοσίων κτιρίων. Στους ειδικούς αυτούς κάδους συλλέγονται συσκευασίες από πλαστικό, χαρτί, αλουμίνιο, γυαλί και λευκοσίδερο.

 

Όποιος δημότης Γλυφάδας επιθυμεί να προμηθευτεί δωρεάν τον κάδο οικιακής ανακύκλωσης μπορεί να συμπληρώσει τη σχετική φόρμα εδώ:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeg7gSoX0U3GoXK9lUQwJkMlBvhW2n3XDmpK63f1wYfYmF5Ww/viewform

 

Στη συνέχεια μπορεί να τον παραλάβει είτε από το Δημαρχείο Γλυφάδας (Άλσους 15, ισόγειο) είτε από το τμήμα καθαριότητας (Παναγούλη 3).

 

«Η προσπάθειά μας για ενίσχυση και διεύρυνση της ανακύκλωσης ήδη αποδίδει καρπούς!», τόνισε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, που υπογράμμισε ότι σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, με στόχο τη δημιουργία ενός πιο καθαρού και υγιεινού περιβάλλοντος για όλους.

 

«Αποτελεί προτεραιότητα και καθήκον μας η καθαριότητα της πόλης και η σωστή διαχείριση των απορριμμάτων, με πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Άννα Καυκά, καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν και αυτή την πρωτοβουλία.

αφήστε ένα σχόλιο


τρία × 2 =