Θεοχάρης: Δεν υπάρχουν ακυρώσεις στην Μύκονο – Yπάρχουν μόνο στην φαντασία όσων τα γράφουν

«Μίλησα με τους ξενοδόχους και με διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχουν ακυρώσεις», ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού

«Δεν φοβόμαστε τα δύσκολα μέτρα», επισήμανε από τη Βουλή ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης για τα νησιά που θα παρατηρείται αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου.

Ο υπουργός Τουρισμού προχώρησε σε διαβεβαιώσεις για την ομαλή τουριστική κίνηση στην Μύκονο παρά το μίνι lockdown.

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο κ. Θεοχάρης είπε ότι τα στοιχεία από τους ξενοδόχους και τους επιχειρηματίες του νησιού διαψεύδουν τα δημοσιεύματα που μιλούν για μαζικές ακυρώσεις λόγω των νέων αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

«Δεν υπάρχουν ακυρώσεις στην Μύκονο. Ακυρώσεις υπάρχουν μόνο στην φαντασία όσων τα γράφουν. Μίλησα με τους ξενοδόχους και με διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχουν ακυρώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη ο κ. Θεοχάρης διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα προτάξει το ζήτημα του τουρισμού και της οικονομίας εις βάρος της υγείας των πολιτών επισημαίνοντας πως αν χρειαστεί θα ληφθούν αυστηρά μέτρα και σε άλλα νησιά.

«Δεν θα αφήσουμε τα πράγματα να κυλήσουν χάριν της οικονομίας. Δεν φοβόμαστε να παίρνουμε δύσκολα μέτρα», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Οι πολίτες θέλουν τήρηση των μέτρων. Οι τουρίστες το επισημαίνουν όπου διαπιστώνουν ότι δεν τηρούνται. Οι κυβέρνηση θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να τηρηθούν τα μέτρα», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Το Ελληνικό τουριστικό προϊόν είναι ασφαλές γιατί βάζουμε την ασφάλεια στο κέντρο του ενδιαφέροντος», τόνισε ο κ. Θεοχάρης.

«Δεν υποσχεθήκαμε εύκολο καλοκαίρι. Δεν είναι εύκολο. Και εδώ είμαστε από πάνω και κάνουμε ότι χρειάζεται. Βάζουμε κάθε εβδομάδα περισσότερα ξενοδοχεία καραντίνας σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές. Οι αύξηση κρουσμάτων που βλέπουμε σε όλο τον πλανήτη δεν είναι από τον τουρισμό αλλά από την μετάλλαξη Δέλτα», κατέληξε ο υπουργός.

αφήστε ένα σχόλιο


2 × τρία =