Εφιάλτης στην καραντίνα: «Ο άνδρας μου με βίασε πάνω από 100 φορές»

Η ημέρα που ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε το ξεκίνημα της καραντίνας λόγω του κορονοϊού, ήταν και η μέρα που η Jess -το όνομα δεν είναι το αληθινό- ήξερε ότι η καθημερινότητά της θα ήταν ένα ατελείωτο μαρτύριο.

Η Jess είναι ένα από τα πολλά θύματα ενδοοικογενειακής βίας στη Βρετανία, μιας θλιβερής πραγματικότητας που αναζωπύρωσε ο εγκλεισμός στο σπίτι. Τις πρώτες εβδομάδες της καραντίνας γινόταν μία καταγγελία κάθε 30 δευτερόλεπτα για ενδοοικογενειακή βία και το 75% των θυμάτων υποστήριζε ότι η πανδημία έκανε ακόμα χειρότερη τη βία μέσα στο σπίτι.

Η χθεσινή εκπομπή του BBC Panorama προκάλεσε συγκίνηση σε χιλιάδες τηλεθεατές, με την Jess να εξομολογείται ότι ο άντρας της τη βίασε περισσότερες από 100 φορές κατά τη διάρκεια της καραντίνας, ξυπνώντας μνήμες από τον βίαιο πατέρα της, που τη χτυπούσε, τη μαστίγωνε και κοπανούσε συχνά το κεφάλι της στον τοίχο.

«Ήμουν σπίτι με τον άντρα μου. Ακούγαμε τον Μπόρις Τζόνσον. Με κοίταξε, έβαλε τα χέρια του πίσω από την πλάτη του για να με εκφοβίσει και μου είπε: “Ας αρχίσει το παιχνίδι“».

«Οι κουρτίνες έκλειναν, η τηλεόραση ήταν στη διαπασών, η πόρτα κλειδωμένη, η μουσική δυνατά ώστε κανείς να μην ακούει τις κραυγές μου» εξομολογήθηκε στην 51χρονη παρουσιάστρια Victoria Derbyshire, που είπε ότι γνωρίζει πολύ καλά το αίσθημα του φόβου που νιώθουν τα θύματα, μιας και ο δικός της πατέρας ήταν πολύ βίαιος.

Η γυναίκα κατάφερε να ξεφύγει από τον απόλυτο εφιάλτη σύμφωνα με την Daily Mail. Μία μέρα που ο άνδρας της κοιμόταν μπήκε στο ίντερνετ και βρήκε ότι μπορούσε με ένα μήνυμα να ενημερώσει την Αστυνομία γι’ αυτό που βίωνε, με τις Αρχές να τη βοηθούν.

αφήστε ένα σχόλιο


× 2 = δεκαοκτώ