Η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΧΡΥΣΟΣ!!

Διαβάζοντας το δημοσίευμα ενός συναδέλφου αναρωτιέμαι πως γίνεται κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης να τυγχάνουν  ευνοϊκής μεταχείρισης, ενώ κάποιοι άλλοι να περνάνε από γενεές δεκατέσσερις και να είναι μόνιμα στα μανταλάκια.  

Αυτό που με απασχολεί δεν είναι η εγκυρότητα του δημοσιεύματος του συναδέλφου και ούτε θα κρίνω ποτέ κανέναν συνάδελφο, όμως αυτό που με κάνει να αναρωτιέμαι είναι, ότι δεν δίνονται από μέρους της δημοτικής αρχής οι ανάλογες απαντήσεις. Επίσης είναι να απορεί κανείς με όλους αυτούς που μοστράρονται από τα τοπικά ΜΜΕ ως περισσότερο ηθικοί και αλώβητοι, πως δέχονται να ακούγονται τέτοιες βαριές κατηγορίες για τους συναδέλφους τους; Αναρωτιέμαι, αν ακόμη θεωρήσουμε ότι κάποιοι συνάδελφοι τους μπορεί να είναι  διαπλεκόμενοι, αυτό ηθικά και μόνον δεν αντανακλά και στους ίδιους;

Όμως για να είμαστε ξεκάθαροι και να βάλουμε τα πράγματα σε τάξη,  ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι αυτοί γνωρίζουν τους διαπλέκομενους, πόσο ηθικοί και αλώβητοι μπορεί να είναι οι ίδιοι όταν τους καλύπτουν, όταν την κάνουν γαργάρα; Εδώ θα πρέπει όλοι να αναρωτηθούμε, αυτοί οι περισσότερο ηθικοί και αλώβητοι,  “ηθικά διλλήματα” δεν έχουν; Αν αυτό δεν είναι η απόλυτη συνέργεια πως αλλιώς μπορεί να λέγεται;

Ίσως η εντολή και η τακτική του δημάρχου Γ. Παπανικολάου είναι να μην δίνονται απαντήσεις, στο παιχνίδι εντυπώσεων που ακολουθούν ορισμένοι, όμως η αμυντική τακτική δεν είναι πάντα η καλύτερη. Ο δήμαρχος Γ. Παπανικολάου θα πρέπει να γνωρίζει ότι από τους λεκέδες και την λάσπη όλο και κάτι μένει, δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται σε κανέναν να αφήνει τσάτρα πάτρα υπονοούμενα, σκιές και οσμές σκανδάλων χωρίς να παίρνει τις κατάλληλες απαντήσεις.

Δεν μπορεί δημοτικός σύμβουλος που επιζητά να προβληθεί, τουλάχιστον μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, να αφήνεται να καταγγέλλει ανώνυμα για νταβατζήδες  και προστάτες και να μην παίρνει απάντηση. Φυσικά και δεν περιμένει κανείς από αυτόν τον “αξιότιμο κύριο” να μιλήσει σπαθένια και ονομαστικά για το ποιοι είναι οι προστάτες και οι νταβατζήδες,  περιμένουν όμως όλοι την αποστομωτική απάντηση του δημάρχου Γ. Παπανικολάου που θα τον βάλει στην θέση του. Σαφώς και δεν θα πρέπει να δυναμιτίζουμε τις συνεδριάσεις με  πολεμικό κλίμα διαξιφισμούς και λογομαχίες που ξεπερνούν τα όρια, όμως όταν ακούγονται τέτοιες σοβαρές, έστω ανυπόστατες καταγγελίες, δεν μπορούν και δεν πρέπει για κανέναν λόγο να μένουν αναπάντητες.  Δεν μπορεί ο κάθε κολλημένος εμμονικός, με σκοτεινό ψυχολογικό σύνδρομο που επιζητεί την προβολή να κατηγορεί τον δήμαρχο Γ. Παπανικολάου ως λαϊκιστή και διαπλεκόμενο και να μην παίρνει την απάντηση που του χρειάζεται.

Προσωπικά έχω την άποψη ότι ο δήμαρχος πρέπει να αφήσει την αμυντική τακτική και να περάσει στην επίθεση, εξάλλου όσο περνά ο καιρός το μοτίβο δράσης όλων όσων έχουν αποφασίσει για τους δικούς τους λόγους να είναι απέναντι με την δημοτική αρχή, όλο και περισσότερο θα σκληραίνει.

Ο δήμαρχος  Γ. Παπανικολάου θα πρέπει μόνος του να εντοπίσει τους ρουφιάνους ( παρεκτός κι αν τους ξέρει) της παράταξης του που μετά από κάθε προσυμβούλιο, δίνουν δουλειές για να μένουν στο απυρόβλητο και να τυγχάνουν έτσι ευνοϊκής μεταχείρισης και να τους στείλει από εκεί που ήρθαν. Εξάλλου είναι ευφυής και πρέπει να οσφρίζεται τους σκύλους που θέλουν να τον δαγκώσουν, όπως επίσης θα πρέπει να γνωρίζει ότι κινδυνεύει να τον κατσιάσουν από το πολύ σάλιο κάποιοι που μπροστά του τον γλύφουν, ενώ γυρνώντας την πλάτη του δουλεύουν για τις μελλοντικές τους φιλοδοξίες, για την πάρτη τους με αποτέλεσμα εκεί που τους παίρνει να τον σφάζουν.

Έχω πολλές φορές πει ότι η υπνωττούσα συνείδηση και η πνευματική μας υποθερμία μας υποχρεώνει σε λάθος εκτιμήσεις. Επιγραμματικά θα μπορούσα να πω ότι η αποχαύνωση είναι τέτοια που οι περισσότεροι αναγνώστες διαμορφώνουν γνώμη τρώγοντας από τα “σκουπίδια”, παραβλέποντας ακόμα ότι η συκοφαντία η δυσφήμηση και το ψέμα ξεπερνούν κάποιες φορές κατά πολύ τα όρια της αδιακρισίας και της ανοχής.

Η δημοτική αρχή και προσωπικά ο Γ. Παπανικολάου δεν θα πρέπει να επιτρέψει « να αιωρούνται οσμές σκανδάλων» και να μένουν αναπάντητες, γιατί έτσι δίνει το δικαίωμα σε κάποιους να ισχυρίζονται ότι  δεν δίνονται απαντήσεις γιατί έχουν λερωμένη την φωλιά τους.

Πρέπει να δίνονται απαντήσεις.

αφήστε ένα σχόλιο


4 − δυο =