Η Γλυφάδα έχει ακόμη “Σκουπίδια”: Ξεδιπλώνει την πολιτικά ανήθικη πλευρά μιας αλαζονικής προσωπικότητας.

Έγινε η παρηγορήτρα μιας διαταραγμένης εγκεφαλικά κορασίδας που ως συνήθως υποδύεται το θύμα άλλων ανθρώπων η καταστάσεων, βλέπει φαντάσματα να την κυνηγούν και

έχει μόνιμο εφιάλτη την καρέκλα και τα φράγκα.

Ο λαϊκός αφηγητής λέει, « Ο όμοιος στον όμοιο και η κοπριά στα λάχανα» και εδώ έρχεται και ταιριάζει απόλυτα με την χαρισματική χολιγουντιανή γοητεία του κοντού σπιούνου με το αλαζονικό ύφος, (κληρονομιά που του άφησε το επί χρόνια τακίμι του γνωστός τοκογλύφος) που όπως έχει γίνει γνωστό ανέλαβε την υπεράσπιση των δήθεν αδικημένων.

Για ποια αξιοπρέπεια μπορεί να μιλάει ένας υπερήλικας ξεκούτης όταν από την αλαζονεία και τον ξερολισμό του ξεσκίζει χωρίς επιχειρήματα κατ’ εξακολούθηση τις αξιοπρέπειες άλλων οικογενειών? 

Προφανώς δεν του είναι γνωστό ότι «Ο αξιοπρεπής άνθρωπος διαλέγει τη στάση ζωής του πρώτα για τον εαυτό του και για τη συνείδηση του και μετά για οποιοδήποτε άλλο λόγο». Οτιδήποτε άλλο είναι μια συνεχής ταπείνωση για τον ίδιο τον γράφοντα μυθοπλάστη.

Πόσο υποτιμά τους αναγνώστες του με την ακατάσχετη μυθοπλασία όταν δεν μπορεί να αποδείξει τίποτα απ’ όσα λέει? Επιβεβαιώνει η όχι για μια ακόμη φορά τον κατάπτυστο ρόλο του?

Ο υποδυόμενος τον μονομάχο της διαφάνειας και της εντιμότητας δεν είναι παρά ένας γεροξεκούτης γυρολόγος που στη μανία του για διάκριση, για προβολή δεν βλέπει, δεν σέβεται και δεν ξεχωρίζει τίποτα παρά μόνο ότι εξυπηρετεί  τα συμφέροντα του.

Είναι στην κρίση του αναγνώστη πως εκείνοι διαβάζουν και ερμηνεύουν όλη αυτή την αρλουμπολογία, ακόμη και την βαρβαρότητα, της μυθοπλασίας, το κατρακύλισμα της αξιοπιστίας από έναν ανθρωπάκο που στο λεξιλόγιο του η αξιοπρέπεια όσο κι αν την επικαλείται, η αλήθεια και η πραγματικότητα δεν έχουν θέση.

Το να καυχάσαι ξεσκίζοντας την αξιοπρέπεια των άλλων δείχνει την πραγματική ποιότητα του ανθρώπου και την ταπείνωση του.

Δοξάστε τον.

Η ξεδιάνροπη “αξιοπρέπεια” στο μεγαλείο της

αφήστε ένα σχόλιο


επτά + = 13