Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ!

ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ, ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Κ.Λ.Π.

ΜΕΙΩΣΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ !!

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΦΘΗΝΟΙ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ;

Όπως ανακοινώσαμε με το προηγούμενο δελτίο τύπου, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013, ο εκπρόσωπος της Αριστερής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Γλυφάδας Δημοτικός Σύμβουλος Τάσος Ταστάνης, έθεσε προς τη διοίκηση του Δήμου και το Δήμαρχο της πόλης κ. Κόκκορη ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση για μείωση των δημοτικών τελών και την αναστολή είσπραξης του «πρασινόσημου» προκειμένου να υπάρξει μια απόλυτα αναγκαία μικρή ανακούφιση των δημοτών που πλήττονται βάναυσα από την εφαρμοζόμενη πολιτική της άγριας λιτότητας.

Ο κ. Δήμαρχος με αόριστες δικαιολογίες, αλλά κυρίως με ανυπόστατες κατηγορίες για λαϊκισμό, απέρριψε την πρότασή μας.

Με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, μπορεί εύκολα κανείς να διαπιστώσει ότι σειρά δήμων όπως οι δήμοι Ιωαννίνων, Κηφισίας, Αμαρουσίου (καθώς και πολλοί άλλοι μικρότεροι δήμοι) – που μάλιστα κινούνται στις ίδιες «φιλομνημονιακές λογικές» με την δική μας δημοτική αρχή, μπροστά στην πίεση των πολιτών και την τραγική οικονομική κατάσταση που αυτοί βιώνουν, έχουν προχωρήσει σε μειώσεις των δημοτικών τελών ακόμη και πάνω από 10%. Ακόμη και ο ακραία νεοφιλελεύθερος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Τατούλης κάλεσε τους δημάρχους της περιοχής του να μειώσουν τα δημοτικά τέλη τουλάχιστο κατά 10%. Είναι όλοι αυτοί λαϊκιστές κ. Κόκκορη;

Ο εκπρόσωπος της Αριστερής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Γλυφάδας Δημοτικός Σύμβουλος Τάσος Ταστάνης, ανέλυσε με στοιχεία ότι η πρότασή μας αυτή βασίζεται στα πραγματικά οικονομικά στοιχεία του δήμου που δείχνουν ότι οι δαπάνες καθαριότητας και φωτισμού δηλ. (οι βασικές δαπάνες για τις οποίες εισπράττονται τα δημοτικά τέλη) έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια περισσότερο από 20%. Άλλωστε ο ίδιος παινεύεται ότι ο Δήμος έχει πλεόνασμα 11 εκατ. € ενώ η πρότασή μας για μείωση των δημοτικών τελών και αναστολής της είσπραξης του «πρασινόσημου» δεν ξεπερνάει τα 3 εκατ. €.

Εμείς ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι η μείωση των δημοτικών τελών είναι απόλυτα ρεαλιστική. Μάλιστα στο δημοτικό συμβούλιο την πρότασή μας υποστήριξαν και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Καλούμε τους δημότες της Γλυφάδας να συμπαραταχθούμε όλοι μαζί για να επιβάλλουμε τη μείωση των δημοτικών τελών. Να απαιτήσουμε άμεσα:

Την ουσιαστική μείωση (τουλάχιστο κατά 20%) των δημοτικών τελών.

Την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και των συνεισφορών για άλλες κοινωνικές παροχές (δίδακτρα σε ωδεία, παιδικούς σταθμούς κ.λ.π.) των ευπαθών κοινωνικών ομάδων (άνεργοι κ.λ.π.)

Την αναστολή – τουλάχιστο για τα τρία προσεχή χρόνια – της είσπραξης του «πρασινόσημου» ώστε να ανακουφισθούν οι συμπολίτες μας, ενώ τα χρήματα που έχουν απομείνει από το «πρασινόσημο» – μετά τις περίφημες αγορές οικοπέδων στη περιοχή του Καρβελά – να διατεθούν για την ικανοποίηση κοινωνικών αναγκών της πόλης με την αγορά ακινήτων ή οικοπέδων για την λειτουργία Βρεφονηπιακών σταθμών, Κοινωνικού Ιατρείου, Κοινωνικού Παντοπωλείου κ.λ.π.

Όλοι μαζί μπορούμε!

Αγωνιζόμαστε για να σταματήσει η διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του δήμου μας και κυρίως η κοινωνική καταστροφή.

Αγωνιζόμαστε να πέσει η Κυβέρνηση

και να μείνουν όρθιοι οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός.

Οι μνημονιακές Κυβερνήσεις και οι δημοτικές αρχές που τις στηρίζουν πρέπει να ανατραπούν.

ΓΛΥΦΑΔΑ 5-9-2013

ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ

Αριστερής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Γλυφάδας

αφήστε ένα σχόλιο


8 − ένα =