Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ

Με αφορμή την παραίτηση του Σάκη Ιωαννίδη από τη θέση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ σχολίαζαν ότι ήταν θετική η θητεία του στην προεδρία της νεολαίας του κόμματος και πως η παραίτησή του έγινε αποδεκτή από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ως προς τα διαδικαστικά θέματα τόνιζαν τα εξής:

§ Σύμφωνα με το Καταστατικό, το Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ προκηρύσσεται με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει τη δυνατότητα να συγκαλέσει οποιαδήποτε στιγμή την Κεντρική Επιτροπή της νεολαίας.

§ Επί τέσσερις δεκαετίες το Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ και η ανάδειξη προέδρου της ΟΝΝΕΔ γίνονται πριν το Συνέδριο του κόμματος. Η θητεία όλων των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ είναι τριετής αλλά όχι ημερολογιακά συγκεκριμένη καθώς προκύπτει από την προκήρυξη του Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Οι διαδικασίες, δε γίνονται σε προκαθορισμένη ημερομηνία, αλλά καταστατικά προβλέπεται εύλογο χρονικό διάστημα.

§ Επιπλέον να σημειωθεί πως η Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας, η Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, η Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ αλλά και η θητεία του Γραμματέα του κόμματος είναι τριετής, χωρίς όμως να έχει αυστηρή ημερομηνία λήξης στα τρία έτη (1095 ημέρες) αλλά μπορεί να ολοκληρωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα πριν ή μετά τη συμπλήρωσή τους.

αφήστε ένα σχόλιο


δυο × = 2