ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

Η συγκροτημένη παρουσία της δημοσιογραφικής ομάδας του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας είχε ως αποτέλεσμα να ψηφιστεί ο εκπρόσωπός της και να είναι στους πέντε αντιπροσώπους της Ελλάδας στο μαθητικό Ευρωκοινοβούλιο, το οποίο πρόκειται να συνεδριάσει στην Κοπεγχάγη, 20-22 Ιουνίου 2014 με θέμα: Εξυπνη Πόλη (Smart City).

dimosiografoii 2Είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Κοινοβουλίο της Επιστήμης, που διοργανώνει ο οργανισμός Science View.

Στην Ελλάδα το πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και την Ελληνογερμανική Αγωγή, το χρονικό διάστημα 2-4 Απριλίου και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.

Συμμετείχαν οι μαθητές Μαρούσης Δημήτριος, Ελένη Κασούρα, Ελένη Μιχαηλίδη, Μάριος Καγγέλης, Αργυρώ Μπούρμπουλα και Κωνσταντίνα Μπελεγράτη. Συντονιστές-υπεύθυνοι του προγράμματος ήταν οι καθηγητές Ευγενία Λουμπαρδιά και Ανδρέας Μακρογκίκας.

Ακολουθούν τα ρεπορτάζ τριών μαθητών, ένας απο κάθε τάξη, που περιγράφουν την τριήμερη συμμετοχή του 3ου Γυμνασίου στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και στην Επιτροπή Διαλόγου.

αφήστε ένα σχόλιο


7 − = τρία