«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε, ΜΕ ΣΑΦΗ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΣΤΟΧΟ»

Δελτίο Τύπου

Την ανάγκη να τεθεί από την Ελλάδα μία και βασική προτεραιότητα, όταν και θα κληθεί να ασκήσει την Προεδρία της Ε.Ε τον επόμενο χρόνο, ανέδειξε, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, ο Βουλευτής ΝΔ στη Β’ Αθηνών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. 

Ο κος Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι το μεγάλο πρόβλημα της ΕΕ σήμερα είναι οικονομικής φύσεως και δεν έχει να κάνει μόνο με θέματα του τραπεζικού τομέα και της χρηματοδότησης των ελλειμμάτων, αλλά, κυρίως, με την εξισορρόπηση της ανάπτυξης μεταξύ Βορρά και Νότου. «Αν δεν τεθεί από την Ελλάδα αυτό το θέμα από ποιον θα τεθεί;» ,αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Επιτροπής.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε, στη συνέχεια της τοποθέτησής του, και στο θέμα των άσκοπων δαπανών που είχαν παρατηρηθεί στο παρελθόν σε ανάλογες περιστάσεις. «Η προηγούμενη Ελληνική Προεδρία ήταν ένα υπέρ σπάταλο πάρτι. Άτυπες Σύνοδοι Υπουργών σε κρουαζιερόπλοια, που γυρίζανε ανά την χώρα, άσκοπες μετακινήσεις, αξιοποίηση χώρων σε όλη την επικράτεια, οι οποίοι την επόμενη ημέρα εγκαταλείφτηκαν», υπογράμμισε ο κος Βαρβιτσιώτης, ενώ συμπλήρωσε: «Εδώ πρέπει να είμαστε πολύ σαφείς, να δούμε 1,2,3, κομβικά γεγονότα που πρέπει να φιλοξενήσουμε και πέρα τούτου ουδέν. Δεν αντέχει την πρόκληση ο ελληνικός λαός». 

Κλείνοντας την εισήγησή του ο κος Βαρβιτσιώτης, τόνισε τη σημασία να στελεχωθεί το γραφείο της Ελληνικής Προεδρίας με τα πλέον ικανά στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών. «Χρειάζεται, όμως, εμπειρία και διάθεση για δουλειά, απαιτούνται και πάρα πολλές ώρες, αλλά και αυτοθυσία από τους ανθρώπους που θα αναλάβουν αυτή τη δουλειά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

αφήστε ένα σχόλιο


τέσσερα − = 2