ΔΥΝΑΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΕΚΤΑΦΗ ΝΕΚΡΩΝ

Η δημοτική αρχή του Δημάρχου Γλυφάδας κ.Γ.Παπανικολάου, προέβη στις 27 Ιανουαρίου 2015 στην εκταφή νεκρών στο Νέο Κοιμητήριο του Ναού της Γέννησης Θεοτόκου. Αντιμετώπισαν τη μη ολοκλήρωση της αποσύνθεσης δύο νεκρών, τους οποίους και άφησαν. Προχώρησαν στην εκταφή άλλων επτά νεκρών. Δεν επιχειρήθη εκταφή σε άλλους δύο νεκρούς μετά από αίτημα συγγενών αφού δεν είχε παρέλθει η τριετία.

Η ενέργεια αυτή πέραν της προσβολής ηθών και εθίμων, απεμπολεί  δικαιώματα του Δήμου για τη νόμιμη λειτουργία κοιμητηρίου και την επίλυση του χρόνιου προβλήματος της πόλης μας. Το θέμα του κοιμητηρίου δεν προσφέρεται για ανέξοδες προεκλογικές υποσχέσεις με στόχο την στήριξη υποψηφιοτήτων πολιτικών φίλων.

Η όλη ενέργεια η οποία έγινε υπό τις οδηγίες εξωθεσμικών κύκλων που ο δήμαρχος επιτρέπει να λειτουργούν ως διοικητικοί εταίροι, καθώς και η επιδοκιμασία από τους καταπατητές, δείχνει το μέγεθος του λάθους. Η βεβήλωση των ταφικών μνημείων και των Χριστιανικών συμβόλων και η αρπαγή τους από τους καταπατητές είναι επιεικώς ανατριχιαστικό φαινόμενο.

Καλούμε τη διοίκηση και το Δήμαρχο κ. Γ. Παπανικολάου  να αντιληφθεί τη σπουδαιότητα του θέματος και πάνω από μικροπολιτικές και παραταξιακές  σκοπιμότητες, να προχωρήσει στη λειτουργία του κοιμητηρίου.

Οι δε φωνασκούντες επί τρία και πλέον χρόνια περί δήθεν μη ύπαρξης νεκρών στο κοιμητήριο, μετά τη χθεσινή διαδικασία που περίτρανα διαπιστώθηκε η ύπαρξη 11 νεκρών, οφείλουν μια μεγάλη και δημόσια συγνώμη στην τοπική Εκκλησία. Ο σεβασμός των θεσμών και των ηθών της πατρίδας μας είναι υποχρέωση όλων που ασχολούνται με τα κοινά.

Αιδώς Αργείοι.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

αφήστε ένα σχόλιο


− δυο = 1