ΔΡΑΠΕΤΗΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΗΣ 25ΧΡΟΝΗΣ

Λέγεται ότι ήταν αυτός για τον οποίο στήθηκε η επιχείρηση απόδρασης στις φυλακές Τρικάλων.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, ο ένας εκ των δραστών της ένοπλης ληστείας σε ταβέρνα στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβώνκαι στη συνέχεια, του θανάσιμου τραυματισμού της 25χρονης στα Ίσθμια Κορίνθου, ήταν δραπέτης των φυλακών Τρικάλων. Πρόκειται για τον Αλβανό KOLA ή KOLIA ή GOLIA ή MARKO (Ον) MARIAN ή EDUART ή MARJAN ή ZAN ή JAN του PASHKO ή FROK και της MARTA ή MARTE ή MARI ή MARTHA, ο οποίος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ήταν αυτός για τον οποίο στήθηκε η επιχείρηση απόδρασης στις φυλακές Τρικάλων.

Ο Κόλα είχε εμπλακεί το Φεβρούαριο του 2010 σε επεισόδιο με αστυνομικούς στο Μαρούσι. Ο καταζητούμενος είχε αρχικά αρνηθεί να σταματήσει σε έλεγχο ενώ στη συνέχεια μαζί με το συνεργό του είχε καταφέρει να αφοπλίσει τους αστυνομικούς και να διαφύγει με τα όπλα τους. Ένα 24ωρο αργότερα, στις 16 Φεβρουαρίου 2010, οι δύο δράστες εντοπίστηκαν από την αστυνομία στην περιοχή του Βύρωνα. Οι κακοποιοί όταν τους αντελήφθησαν άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών, εκτοξεύοντας παράλληλα εναντίον τους πέντε χειροβομβίδες από τις οποίες εξερράγησαν οι δύο. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει πραγματική μάχη και να σκοτωθεί σε αυτή 25χρονος Αλβανός που εργαζόταν κοντά στο πεδίο της μάχης.

Οι διωκτικές αρχές εντόπισαν στο Σολωμό Κορινθίας εγκαταλελειμμένο το τζιπ με το οποίο διέφυγαν οι δράστες.

Ο Κόλα και οι συνεργοί του το βράδυ της Παρασκευής, κουκουλοφόροι, οπλισμένοι με καλάσνικοφ, εισέβαλαν στην ταβέρνα «Ο Μπάμπης» στην περιοχή Παλαιοκούνδουρα στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών και με την απειλή των όπλων άρπαξαν από τον ιδιοκτήτη χρήματα και το αυτοκίνητό του τύπου τζιπ, με το οποίο διέφυγαν. Οι δράστες εντοπίστηκαν μετά από αναζητήσεις στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου λίγο μετά την Κινέττα, από όπου ξεκίνησε η καταδίωξη. Όπως διαπιστώθηκε, η σφαίρα που προκάλεσε τον θανάσιμο τραυματισμό της 25χρονης είχε βληθεί από πολεμικό τυφέκιο τύπου καλάσνικοφ, και προέρχεται από τα πυρά των κακοποιών.

αφήστε ένα σχόλιο


5 + = οκτώ