Διευκρινίσεις για τα όργανα παιδικής χαράς

Στην ερώτηση του υποψηφίου Δημάρχου Γ. Παπανικολάου «αν ο Χολαργός αγαπάει λιγότερο τα παιδιά του σε σχέση με τη Γλυφάδα… αφού ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού κατέβαλλε μόνο 8.000 ευρώ για την προμήθεια ενός παιχνιδιού παιδικής χαράς ενώ ο Δήμος Γλυφάδας 47.500 ευρώ» απαντάμε ότι, εμείς ως Δημοτική Αρχή αγαπάμε τα παιδιά μας και τα φροντίζουμε όπως έχουμε αποδείξει στην πράξη, παρέχοντας το καλύτερο σε ποιότητα για την ασφάλεια τους και σε χαμηλό κόστος, σε σχέση με τις προδιαγραφές.

Συγκεκριμένα:

  • Η προμήθεια του συγκεκριμένου παιχνιδιού του Δήμου Γλυφάδας αφορά ένα σύνθετο μεταλλικό όργανο διαστάσεων 6,80x6,50, με 2 πύργους ύψους 3,80m, μεγάλη τσουλήθρα ύψους 1,17 m, γέφυρα τούνελ και σπιτάκι, που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 2-8 ετών και παρέχει δυνατότητα ταυτόχρονης εξυπηρέτησης 27 παιδιών. Το μέγιστο ύψος πτώσης είναι έως 1,20m. Τα στοιχεία του εξοπλισμού αποτελούνται από ανοξείδωτο χάλυβα που εγγυάται την αντοχή και την αξιοπιστία του εξοπλισμού. (“ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ”(αρ. μελ. 2/12) προϋπολογισμού 300.000,00 € (συμπ/νου ΦΠΑ) και συγκεκριμένα στην προμήθεια ενός σύνθετου οργάνου νηπίων και παίδων τύπου Α’ τιμής 47.500 €).

  • Η προμήθεια του παιχνιδιού του Δήμου ΧΟΛΑΡΓΟΥ- αφορά ένα μικρό σύνθετο ξύλινο όργανο διαστάσεων 2,80X2,50, που προορίζεται κυρίως για νηπιαγωγεία, με 2 χαμηλούς πύργους ύψους 1,70 m, μικρή τσουλήθρα ύψους 0,60 m, γέφυρα 3ων πατημάτων και σπιτάκι, , που απευθύνεταισε παιδιά ηλικίας 2-5 ετών και παρέχει δυνατότητα ταυτόχρονης εξυπηρέτησης μόνο 5 παιδιών. Το μέγιστο ύψος πτώσης είναι έως 0,60m. Τα στοιχεία του εξοπλισμού αποτελούνται από ξύλο καιγαλβανισμένο χάλυβα.(“ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ” προϋπολογισμού 150.000,00 € (συμπ/νου ΦΠΑ) και συγκεκριμένα στην προμήθεια ενός σύνθετου οργάνου νηπίων τύπου Α’τιμής 8.000 €),

Η οποιαδήποτε σύγκριση μεταξύ των δύο οργάνων είναι λανθασμένη καθώς συγκρίνει δύο τελείως διαφορετικής κατηγορίας όργανα. Ενδεχομένως η παρανόηση να οφείλεται στην ονομασίας τους ως «τύπου Α’». Διευκρινίζεται ότι η αναφορά τύπου Α’, Β’, κτλ. δεν απεικονίζει συγκεκριμένη κατηγορία ή τύπο οργάνου, αλλά η ονομασία αυτή εξυπηρετεί το διαχωρισμό και την σαφήνεια της εκάστοτε μελέτης και του εκάστοτε προϋπολογισμού.

Τέλος, όσον αφορά το δάπεδο ασφαλείας, του Δήμου Γλυφάδας είναι φυσικό βοτσαλάκι ποταμίσιο πάχους στρώσης 0,30μ, που καλύπτει ύψος πτώσης έως 2,0μ και η τιμή του 60€ αφορά κυβικά μέτρα και όχι τετραγωνικά που αφορά η τιμή των 18€ με την οποία το συγκρίνουν και εικάζουμε ότι αφορά πλάκες καουτσούκ που καλύπτουν ύψος πτώσης έως 1,0μ. Επιπλέον η τιμή του Δήμου Γλυφάδας είναι πιο οικονομική γιατί μεταφρασμένη σε τετραγωνικά μέτρα η τελική τιμή ανέρχεται στα 19€, συμπεριλαμβανομένων και των εργασιών εκσκαφής και τοποθέτησης και αφορά σε ένα υλικό φυσικό προς το περιβάλλον.

Για την αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων, την αντικειμενική και ολοκληρωμένη πληροφόρηση των πολιτών θα ήταν φρόνιμο πριν ο οποιοσδήποτε προβεί σε δημόσιες διαπιστώσεις και αναφορές να αναζητά την πληροφορία από την αρμόδια υπηρεσία.

Συγκριτικός πίνακας και αναλυτική περιγραφή προδιαγραφών των δύο διαφορετικών οργάνων.

paidikes xares

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

αφήστε ένα σχόλιο


+ 3 = τέσσερα