ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΕΣΤΙΖ ΚΑΙ ΚΟΝΟΜΑ ΑΛΛΑ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΟΥ!

Τώρα που οι χαρές και οι πανηγυρισμοί της ιστορικής νίκης για την «Γλυφάδα μας» τέλειωσαν, η επόμενη μέρα θα πρέπει να βάλει σε σκέψεις και στοχασμό νέους και παλιούς δημοτικούς σύμβουλους για το πώς θα πρέπει να πορευτούν για να μπορέσουν να εκπληρώσουν στο ακέραιο την υπόσχεση που έδωσαν στους Γλυφαδιώτες για την συνέχεια των έργων.

Ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου με την σεμνότητα που τον διακρίνει, φειδωλός στις εκφράσεις του το μόνο που συνέστησε για την επόμενη μέρα είναι ταπεινότητα και η όρεξη για δουλειά. Κάποιοι νέοι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι που ήδη έτρεξαν να ράψουν κουστούμια πολύ γρήγορα θα καταλάβουν ότι βιάστηκαν κι αυτό γιατί σε αυτήν την παράταξη τίποτα δεν είναι δεδομένο, όλοι κρίνονται από το ύφος, το ήθος και τις πράξεις τους.

Θα πρέπει μάλιστα να τους έχει γίνει αντιληπτό ότι ο Γιώργος Παπανικολάου πέρα από την εικόνα του δημοφιλή ηγέτη, πέρα από το ότι είναι βαθιά δημοκρατικός, πέρα από την όμορφη παρουσία, πέρα από την υπέρμετρη ευαισθησία του, την γοητεία του δημόσιου λόγου, την σεμνότητα, την καλοσύνη και το γλυκό χαμόγελο, είναι ένας ιδιαίτερα διορατικός και οξυδερκής χαρακτήρας , οξύθυμος, πείσμων και ισχυρογνώμων όταν έχει δίκιο. «Αυτό ας το προσέξουν». Είναι ο άνθρωπος δουλευταράς  που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του και που πιστεύει ακράδαντα ότι η όποια επιτυχία είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς.

Τακτικές του λειτουργούμε ανεξέλεγκτα, λέμε και κάνουμε ότι μας κατέβει, είναι ανεπιθύμητες και απαγορευμένες κι αυτό γιατί η δημοτική αρχή ή μάλλον η παράταξη διέπεται από κανόνες και αρχές που αν τους παραβείς δεν έχεις πλέον θέση σε αυτήν. Δεν μπορεί και δεν έχει κανείς το δικαίωμα να χαλάσει την εικόνα μιας παράταξης,  μιας δημοτικής αρχής που με κόπο απεγκλωβίστηκε από πρακτικές και νοοτροπίες άλλων εποχών όπως  τότε που σφαζόντουσαν μεταξύ τους οι δημοτικοί σύμβουλοι υβρίζοντας ο ένας τον άλλον για την καρέκλα.

Οι νεότεροι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αν και η παράταξη ή δημοτική αρχή είναι ένας ζωντανός οργανισμός με ότι αυτό συνεπάγεται, λέξεις όπως, υπεροψία, καπετανάτα, τσαλίμια, ίντριγκες, μηχανορραφίες,  κρούσματα απειθαρχίας  και δόλος δεν υπάρχουν στο λεξιλόγιο του Γιώργου Παπανικολάου και όποιος το αποφασίσει έχει ήδη υπογράψει την απομάκρυνση του.

Η στόφα του μεγάλου ηγέτη που σας έλεγα σε προηγούμενη ανάρτηση μου που δεν διστάζει όταν οι περιστάσεις το απαιτούν να συγκρουστεί με τους πάντες για το συμφέρον του τόπου του.

Ο Γιώργος Παπανικολάου, εντολοδόχος του Γλυφαδιώτικου λαού  δεν χαμπαριάζει από τέτοιες συμπεριφορές, άλλωστε η συντριπτική του νίκη στέλνει το μήνυμα προς όλους ότι κανείς δεν θα τολμήσει να τον αμφισβητήσει έστω και στο ελάχιστο, έτσι για να ξέρουμε τι λέμε.

Οι παλαιότεροι δημοτικοί σύμβουλοι θα πρέπει να έχουν διδαχτεί από τη θητεία τους στο πλευρό του ηγέτη τους ώστε να παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής της πόλης τους κι όχι να σφάζονται για το πώς θα διοικήσουν για να αμειφτούν. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι η καρέκλα δεν είναι το παν, δεν υπογράφουν κανένα συμβόλαιο ότι τους ανήκει εσαεί και κάποια στιγμή θα υπάρξουν αλλαγές για να τους διαδεχτούν κάποιοι άλλοι. Όσοι αποχωρίζονται την καρέκλα ή δεν έχουν κάτσει σε αυτήν δεν επιτρέπεται να εκφράζουν παράπονα και να ξεκατινιάζονται αριστερά και δεξιά. Αυτά τα εκφυλιστικά φαινόμενα θα πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή να σταματήσουν.

Ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου είναι γνωστό ότι είναι δίκαιος και αποφασιστικός. Είναι ο μόνος υπεύθυνος για την αξιολόγηση τους καθώς βλέπει, κρίνει και αποφασίζει για τον πυρήνα των δημοτικών συμβούλων που θα συνεργαστεί μαζί τους, κάτι που έχει βαρύνουσα σημασία για την πορεία της δημοτικής αρχής και που δεν είναι διατεθειμένος να το διαπραγματευτεί κάτω από καμία πίεση.

Για να είμαστε ξεκάθαροι, οι επαγγελματίες του είδους δεν έχουν θέση σε αυτήν την παράταξη και καλά θα κάνουν να καταλάβουν ότι με τις τυχών διαμαρτυρίες τους το μόνο που θα καταφέρουν είναι να εκθέσουν τον εαυτό τους απέναντι στους πολίτες που τους εμπιστεύτηκαν την «φωνή» τους για την συνέχεια των έργων, την καλύτερη ποιότητα ζωής τους, για τη βελτίωση στο επίπεδο της καθημερινότητας και εν γένει την καλυτέρευση της πόλης τους, αλλά είδαν την ενασχόληση τους με τα κοινά μόνο ως ένα τρόπο για να αυξήσουν τα έσοδα τους. Αυτό ας το… προσέξουν, γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Γιώργος Παπανικολάου κυρίαρχος των δημοτικών εκλογών πανελλαδικά, δεν θα υποκύψει  σε καμία ισοπεδωτική λογική του τύπου «εγώ πήρα χιλιάδες ψήφους» ή «εγώ δούλεψα γιατί να με αλλάξει» και δεν θα ενδώσει σε κανενός είδους πίεση.

Άλλωστε, αν έχουν διαβάσει σωστά το μήνυμα που τους έστειλε ο Γλυφαδιώτικος λαός, θα έχουν καταλάβει ότι η εποχή του ασκώ πίεση για να πάρω έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Το πάθος του Γιώργου Παπανικολάου και η αγάπη για την πόλη του αναγνωρίστηκε από τους Γλυφαδιώτες γι αυτό και καταγράφηκε αυτό το ιστορικό ρεκόρ έτσι που δεν επιτρέπει σε κανέναν να κάνει  δεύτερες σκέψεις… ούτε για αστείο.

Καλοτάξιδοι και καλά μυαλά!!

 

αφήστε ένα σχόλιο


έξι + 4 =