ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ: ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΔΒΜ2 ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΥΣΣΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

 Η επιτυχημένη πορεία λειτουργίας του ΚΔΜΒ2 EuroLearning στην Ανάβυσσο δικαιώνει την προσωπική επιλογή και επιμονή του Δημάρχου Σαρωνικού κ. Γιώργου Σωφρόνη να συσταθεί και να λειτουργήσει το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης για κατάρτιση ανέργων και βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών των υφιστάμενων επιχειρήσεων.

 

Από τον Σεπτέμβριο του 2014 οπότε και ξεκίνησε η λειτουργία του Euro Learning υπό τη διεύθυνση της κας Ράνιας Λουλάκη-Καραμπέτσου, σε άψογη και αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Σαρωνικού, μέχρι στιγμής έχουν ωφεληθεί περισσότερα από 430 άτομα, κατά πλειοψηφία από τον Δήμο Σαρωνικού, ενώ 166 επιχειρήσεις επωφελήθηκαν από προγράμματα επιμόρφωσης του προσωπικού τους και αναβάθμισης των υπηρεσιών τους. Μέχρι στιγμής υλοποιήθηκε 1) πρόγραμμα VOUCHER ηλικίας 18-29 διάρκειας 6 μηνών, 158 ατόμων, στο οποίο επωφελήθηκαν 90 επιχειρήσεις και έγιναν 23 προσλήψεις. 2) Δύο τμήματα VOUCHER επιλαχόντων ηλικίας 18-29 διάρκειας 6 μηνών, συμμετοχής 16 ατόμων, τα οποία επωφελήθηκαν 16 επιχειρήσεις και έγιναν 5 προσλήψεις. 3) Δύο τμήματα VOUCHER Τουρισμού ηλικίας18-29 διάρκειας 6 μηνών, στο οποίο συμμετείχαν 20 άτομα, επωφελήθηκαν 10 επιχειρήσεις και προσλήφθηκαν 3 άτομα. 4) Δυο τμήματα τουρισμού Β΄ κύκλος ηλικίας 18-29 διάρκειας 6 μηνών, με 40 άτομα. Προβλέπεται ότι θα ωφεληθούν περίπου 20 επιχειρήσεις καθώς το πρόγραμμα είναι σε εξέλιξη  και αναμένεται ενημέρωση για προσλήψεις. 5) Υλοποιήθηκε πρόγραμμα του ΕΦΕΤ, υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, για προσωπικό επιχειρήσεων τροφίμων στο οποίο συμμετείχαν 100 άτομα. Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα απαιτούνται εξετάσεις πιστοποίησης, τις οποίες οι συμμετέχοντες θα δώσουν σε εξεταστικά κέντρα στην Ανάβυσσο και όχι στον ΕΦΕΤ όπως γίνεται συνήθως. Πρόκειται για μια προσπάθεια την οποία κατέβαλε και πέτυχε το EuroLearning σε συνεργασία με τον Δήμο Σαρωνικού, διευκολύνοντας τους συμμετέχοντες του προγράμματος και διασφαλίζοντας τη μη μετακίνησή τους προς το κέντρο της Αθήνας. 6) Εφτά προγράμματα ΛΑΕΚ 1-25 μικτών επιχειρήσεων στα οποία επωφελήθηκαν μετά από επιδοτούμενη κατάρτιση 163 υπάλληλοι και αναβαθμίστηκαν περίπου 50 επιχειρήσεις. 7) Σε συνεργασία με το ΚΕ.ΜΕ.Α. (Κέντρο Μελετών Ασφαλείας) το οποίο εποπτεύεται από το Κέντρο Προστασίας του Πολίτη, το euro Learning υλοποίησε προγράμματα κατάρτισης με στόχο, σύμφωνα με τους κανόνες και τις διαδικασίες, την πιστοποίηση επαγγελματιών της ειδικότητας Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας – Security. Στο Σαρωνικό υλοποιήθηκε 1 τμήμα Security.

 

Επιπλέον, σε αναμονή βρίσκεται η προκήρυξη του προγράμματος VOUCHER ηλικίας 29-64, για το οποίο έχουν κατατεθεί ήδη 400 αιτήσεις ενδιαφερομένων. Επίσης, 1 τμήμα 20 ατόμων τεχνικών ασφαλείας είναι προς υλοποίηση.

 

«Η συμμετοχή των συμπολιτών μας στα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης που υλοποιεί με απόλυτο επαγγελματισμό το ΚΔΒΜ2 EUROLEARNING ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ αποδεικνύει στην πράξη την ανάγκη που υπήρχε στην περιοχή μας για ουσιαστική μάθηση στον επαγγελματικό τομέα. Είχαμε εντοπίσει την έλλειψη αυτή, αλλά και την ανάγκη των επιχειρήσεων να αναβαθμιστούν προκειμένου να μπορέσουν να ακολουθήσουν τις εξελίξεις της σύγχρονης εποχής και του διαρκώς αυξανόμενου ανταγωνισμού. Ειδικά τα προγράμματα τουρισμού έχουν άμεση συνάφεια με τον Δήμο μας και χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που νέοι άνθρωποι αποκτούν ειδικές γνώσεις, ώστε να προφέρουν στη συνέχεια υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Σε συνεργασία με την κα Καραμπέτσου, διευθύντρια του Eurolearning συνεχίζουμε την προσπάθεια για παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, τα οποία θα οδηγήσουν τους συμπολίτες μας στην επιθυμητή επαγγελματική αποκατάσταση. Χαίρομαι ιδιαιτέρως που στον ενάμισι αυτό χρόνο περισσότερα από 30 άτομα κατάφεραν να προσληφθούν και να ξεκινήσουν νέο κύκλο στη ζωή τους» τονίζει ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Γεώργιος Σωφρόνης.

 

αφήστε ένα σχόλιο


οκτώ − = 3