ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ: ΝΕΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΡΓΩΝ ΠΡΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

 Μελέτες για έξι νέα έργα συνέταξε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου Σαρωνικού, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων και κατόπιν εντολής του Δημάρχου κ. Σωφρόνη. Οι μελέτες αυτές υποβλήθηκαν προς έγκριση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 4 Απριλίου 2016, και μετά την έγκρισή τους υποβάλλονται προς χρηματοδότηση στην Περιφέρεια Αττικής.

 

Πρόκειται για έργα βασικών υποδομών, αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης από αμιαντοσωλήνα αλλά και έργα αστικών αναπλάσεων. Ο συνολικός προϋπολογισμός ξεπερνά τα 4.200.000€ και η υλοποίησή τους, σε συνδυασμό με τα ήδη εγκεκριμένα και σε εξέλιξη έργα, θα αλλάξουν τη συνολική φυσιογνωμία του Δήμου Σαρωνικού.

 

Συγκεκριμένα, οι μελέτες αφορούν την «αστική ανάπλαση και αξιοποίηση ελεύθερου κοινόχρηστου χώρου, μεταξύ των οδών Πουλούδα και Σιδέρη Μπέη στην Δ.Κ. Παλαιάς Φώκαιας», προϋπολογισμού 400.000€ και προβλέπεται πέραν των τεχνικών εργασιών διαμόρφωσης του χώρου, η προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού παιδικής χαράς και καθισμάτων. Επίσης, υποβάλλεται μελέτη «Αντικατάστασης συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου Δ.Ε. Π.Φώκαιας», προϋπολογισμού 128.432€.

 

Κατατέθηκε η μελέτη για το έργο «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης από αμιαντοσωλήνα και επέκταση δικτύου ύδρευσης Σαρωνίδας (Γ΄Φάση)» προϋπολογισμού2.600.000 €. Με το έργο αυτό αντιμετωπίζεται ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την Δ.Ε. Σαρωνίδας και δεν είναι άλλο από την ύδρευση. Επιπλέον, στον Δήμο Σαρωνικού προχωρά συστηματικά η ολοκληρωμένη αντικατάσταση αμιαντοσωλήνα στο σύνολο του δικτύου ύδρευσης.

Επίσης, μελέτες κατατίθενται για «Κατασκευή πλακοστρώσεων πεζοδρομίων οδού Αγ. Τριάδος Δ.Ε. Αναβύσσου» προϋπολογισμού73.795€ και «Ασφαλτόστρωση οδών περιοχής Α΄ κατοικίας Δ.Ε. Αναβύσσου» προϋπολογισμού 428.155€, αλλά και υποβολή μελέτης προϋπολογισμού 73.349€ του έργου «Ανακατασκευή πεζοδρομίων επί της οδού 28ης Οκτωβρίου από Σ. Μερκούρη έως Γ. Μακρυγιάννη και επί τμήματος της οδού Γ. Πέτρου πόλεως Καλυβίων».

 

«Προχωρούν ήδη τα 13 έργα που έχουν λάβει τη θετική έγκριση χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής. Άμεσα θα ξεκινήσουν οι εργασίες των πιο ώριμων έργων, ενώ προχωρά η διαδικασία σύναψης προγραμματικών συμβάσεων και σύντομα θα σας ανακοινώσουμε ακριβείς ημερομηνίες. Παράλληλα, οι υπηρεσίες του Δήμου συντάσσουν νέες μελέτες, όπως αυτές οι 6 που καταθέτουμε στην Περιφέρεια, ώστε να διασφαλίσουμε την απαιτούμενη χρηματοδότηση και να υλοποιήσουμε έργα απαραίτητα για τον Δήμο μας, έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής μας, αλλά και θα αποτελέσουν εχέγγυο για τη ζωή των παιδιών μας. Θα ήθελα βεβαίως να επισημάνω την άρτια δουλειά των υπηρεσιών του Δήμου αλλά και την άριστη συνεργασία τόσο με την Περιφερειάρχη κα Δούρου όσο και με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Φιλίππου και της τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας», σημειώνει ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γεώργιος Σωφρόνης.

αφήστε ένα σχόλιο


+ 1 = τρία