ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ: 9 ΣΤΑ 10 ΝΗΠΙΑ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

 Με δύο νέους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς σε πλήρη λειτουργία ξεκινά αύριο η νέα σχολική χρονιά για τα βρέφη και τα νήπια στη Γλυφάδα. Χάρη στους δύο νέους σταθμούς και στην ενίσχυση σε προσωπικό, φέτος για πρώτη φορά 9 στα 10 νήπια (ποσοστό-ρεκόρ) που έκαναν αίτηση έγιναν δεκτά στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Γλυφάδας.

 

Ο πρώτος νέος παιδικός σταθμός βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, στη διασταύρωση των οδών Πανδώρας και Θεμιστοκλέους, σε διώροφο κτήριο που ανακαινίστηκε πλήρως, με μεγάλο αύλειο χώρο. Ο δεύτερος είναι στην περιοχή της Ευρυάλης, στην οδό Πύργου και κατασκευάστηκε εξαρχής με ίδιους πόρους από το Δήμο Γλυφάδας, με συγκεκριμένο μοτίβο, ώστε να αναπτύσσεται σαν ένα μικρό χωριό περιτριγυρισμένο από κήπους. Πρόκειται για έναν πρότυπο παιδικό σταθμό, σε ένα περιβάλλον μοντέρνο, πρωτότυπο και οικολογικό.

 

Ο Δήμος Γλυφάδας διοργάνωσε για πρώτη φορά «ανοιχτή ημέρα» (Open Day), κατά την οποία οι γονείς και τα παιδιά γνώρισαν από κοντά τις εγκαταστάσεις, τους παιδαγωγούς και το προσωπικό στους πέντε συνολικά δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, πριν την έναρξη της νέας χρονιάς.

 

«Τέτοιες μέρες, πριν τρία χρόνια, όταν αναλάβαμε ως νέα δημοτική αρχή, υπήρχε τεράστια πίεση και το άγχος από δεκάδες γονείς που – μέσα στη συνεχιζόμενη κρίση – δεν έβρισκαν θέση για τα παιδιά τους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Περισσότερα από τα μισά παιδιά έμεναν εκτός! Μέχρι τότε, επίσης, οι παιδικοί σταθμοί ξεκινούσαν να λειτουργούν Οκτώβριο, ακόμα και Νοέμβριο», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου και συμπλήρωσε: «Φέτος, για πρώτη φορά, με έγκαιρο προγραμματισμό και συστηματική προσπάθεια, το 90% των αιτήσεων έγιναν δεκτές. Συνεχίζουμε την προσπάθεια να αναβαθμίσουμε τις υποδομές μας και να δώσουμε λύση στο χρόνιο πρόβλημα με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Με μεθοδικότητα και σοβαρή δουλειά σύντομα θα πιάσουμε το στόχο – κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού».

Pandoras1 Pandoras2 Pyrgou1 Pyrgou2 Pyrgou3

αφήστε ένα σχόλιο


− 1 = επτά