ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

«Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας σχετικά με την αναστολή λειτουργίας της μονάδας τεχνητού νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου «Ασκληπιείο Βούλας»

 

 

Στο 1ο θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης «Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας σχετικά με την αναστολή λειτουργίας της μονάδας τεχνητού νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου «Ασκληπιείο Βούλας», ο κ. Πρόεδρος έθεσε υπόψη την πρόταση ψηφίσματος της δημοτικής συμβούλου κ. Ειρήνης Βαγγελάτου, η οποία έχει ως εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ ΣΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

            Από τις 22 Απριλίου έχει σταματήσει η λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού (Μ.Τ.Ν) στο Ασκληπιείο της Βούλας. Η διακοπή της λειτουργίας ανακοινώθηκε ξαφνικά από τη διοίκηση του νοσοκομείου και μάλιστα την ίδια ημέρα που το Υπουργείο Υγείας απέστειλε έγγραφο, με το οποίο ζητάει εκ νέου εφαρμογή της ΠΝΠ της Άνοιξης 2015 και μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων του Νοσοκομείου στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Για τους νεφροπαθείς του δήμου μας και των όμορων δήμων αυτό σημαίνει επιστροφή στις συνθήκες που επικρατούσαν στις αρχές της δεκαετίας του 90, όταν η αιμοκάθαρση γινόταν σε ιδιωτικές κλινικές, υπό πολύ δύσκολες συνθήκες για τους ίδιους και με μεγάλο κόστος για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Αιτία της διακοπής είναι η συνεχής υποχρηματοδότηση, που είχε σαν αποτέλεσμα την  υποβάθμιση της μονάδας κατά τα τελευταία χρόνια, με παροπλισμό  μηχανημάτων λόγω ελλιπούς συντήρησης, με έλλειψη μόνιμου εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού  προσωπικού και  με τελική κατάληξη το κλείσιμο της.

αφήστε ένα σχόλιο


− 7 = ένα