ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ: ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

 Με τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντικών ομάδων, συλλόγων, σχολείων, φορέων και πλήθους πολιτών, πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός και η φροντίδα ενός σημαντικού τμήματος της Τερψιθέας, στους πρόποδες του Υμηττού. Πρόκειται για το νταμάρι, μέρος του δάσους και τον ποδηλατόδρομο που βρίσκεται επί της οδού Αγίου Νεκταρίου.

 

Οι εθελοντές που ανέβηκαν νωρίς το πρωί στον Υμηττό συμμετείχαν σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων εξωραϊστικού ενδιαφέροντος, όπως: καθαρισμός του βουνού, φροντίδα ποδηλατόδρομου, συμπληρωματική φύτευση, αλλά και πολλά παιχνίδια περιβαλλοντικού χαρακτήρα για μικρούς και μεγάλους. Με τη βοήθειά τους συγκεντρώθηκαν και απομακρύνθηκαν σωροί από μπάζα, λάστιχα και σκουπίδια, που για χρόνια ήταν διασκορπισμένα σε μια μεγάλη έκταση του βουνού.

 

Η δράση έγινε στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας εθελοντισμού «Let’s do it Greece 2016» και αποτέλεσε τη συνέχεια μιας σειράς πρωτοβουλιών και δράσεων του Δήμου Γλυφάδας σε συνεργασία με εθελοντικές οργανώσεις για την προστασία, ανάδειξη και αναβάθμιση του Υμηττού.

 

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ευχαρίστησε όλους τους πολίτες και τα μικρά παιδιά που συμμετείχαν στην δράση προστασίας του Υμηττού, «τον πνεύμονα ζωής και οξυγόνου για τη Γλυφάδα και για όλη την Αττική», όπως χαρακτηριστικά είπε. «Είναι καθήκον όλων μας να φροντίζουμε με κάθε τρόπο το βουνό μας, ώστε να χαιρόμαστε την ανάσα πρασίνου που προσφέρει», τόνισε ο κ. Παπανικολάου.

 

«Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές για την ενεργό συμμετοχή τους και τους φορείς, τις ομάδες, τα σχολεία και τους συλλόγους που όλοι μαζί δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας για το βουνό που αγαπάμε», δήλωσε ο Nίκος Κιούσης, εθελοντής και γενικός συντονιστής της πανελλήνιας εκστρατείας «Let’s do it Greece».

 

Την εθελοντική δράση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Γλυφάδας με τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αττικής «Ώρα για Δράση», την Εθελοντική Δασοπροστασία – Πυρόσβεση Γλυφάδας, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και την Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού. Συμμετείχαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί από τα σχολεία της Γλυφάδας καθώς επίσης και οι ακόλουθοι σύλλογοι, φορείς και εταιρίες: Σύλλογος Ελλήνων

14 A123 A116 A105 A100 A128

 

 

 

αφήστε ένα σχόλιο


7 × δυο =