ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ… ΣΟΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ

 Μέχρι πρότινος  βρίζανε τον τ. δήμαρχο Στέλιο Σφακιανάκη, σήμερα όμως θέλοντας να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να δείξουν ότι μεταξύ του τ. Δημάρχου Στέλιου Σφακιανάκη και του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου υπάρχει μια ψυχρότητα μια απόσταση μεταξύ τους, τον θυμήθηκαν, τον εξ αίρουν, τον χαϊδεύουν  και τον απογειώνουν για την μεγάλη του εμπειρία σχετικά με τις γνώσεις του για το κοιμητήριο και χρεώνουν στην Δημοτική Αρχή ότι με ευθύνη της είναι παροπλισμένος στα αζήτητα.

Αυτοί οι «κιτρινογραφιάδες» δεν έχουν τον Θεό τους. Ενώ επικαλούνται ότι έχουν πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές για τα όσα γράφουν, ω του θαύματος  πάντα στο τέλος καταλήγουν αυτές οι πηγές τους να αποδεικνύονται στείρες και αναξιόπιστες, με αποτέλεσμα να γελοιοποιούνται, όμως αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να περάσουν στον αφελή και ανυποψίαστο αναγνώστη που αρέσκεται και επαφίεται  στους πηγαίους τίτλους και το υβριστικό λεξιλόγιο, ότι εδώ υπάρχουν «ατσαλάκωτοι» δημοσιογράφοι που τολμούν να βγάζουν σκάνδαλα  και λένε τα πράγματα με το όνομα τους.

Αστειότητες  που δείχνουν έλλειψη σεβασμού στον  ανυποψίαστο – παραπλανημένο αναγνώστη που τρώει ότι του δώσουν χωρίς να ελέγξει αν αυτό που τον ταΐζουν και που αναγράφεται στην ετικέτα είναι κατάλληλο  και «υγιεινό» προς βρώση. Και ενώ όλοι οι Γλυφαδιώτες γνωρίζουμε το τεράστιο θέμα του κοιμητηρίου που χρόνια ταλανίζει τους πολίτες με τα γνωστά αποτελέσματα (σε κάποιες περιπτώσεις θύμιζαν «Μεσαίωνα»), έρχονται  σήμερα που η ολοκλήρωση του νέου κοιμητηρίου είναι πια γεγονός και περισσότερο κοντά από ποτέ,  κι αντί να αποδώσουν τα εύσημα στον νέο Δήμαρχο Γιώργο Παπανικολάου  που κατάφερε με το σπαθί του μέσα στα δυο χρόνια να φτιάξει το νέο κοιμητήριο, τον λοιδορούν για δήθεν υπέρογκες σπατάλες βάζοντας στο παιχνίδι και τον τ. Δήμαρχο Στέλιο Σφακιανάκη, τον οποίο  σήμερα μετά από τόσα χρόνια θυμήθηκαν κι  αναγνώρισαν το ήθος και την εντιμότητα του, θέλουν από θέση «χωροφύλακα»  να εποπτεύει αν αυτές  οι δαπάνες που γίνονται για το νέο κοιμητήριο είναι χρήσιμες ή εξυπηρετούν κάτι  άλλο.  

Φαιδρότητες που σκοπό έχουν να ασελγήσουν  πάνω στο κορμί μιας αδύνατης κοινωνίας που δεν της αρέσει να ψάχνεται και τρέφεται με αυτού του είδους την «δημοσιογραφία». Δεν είναι καθόλου περίεργο ότι αν επισκεφτείς την σελίδα τους δεν θα δεις ούτε ένα (έστω για δείγμα) ενθαρρυντικό σχόλιο υπέρ του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου,  παρά μόνον τον εκφυλισμό της γλώσσας που συνοδεύεται με καταιγισμό από ύβρεις και ανυπόστατα σκάνδαλα και λεξιλόγιο καφενείου  που δεν έχει προηγούμενο. Κάθε λέξη ένας ήχος Οργουελικής διαστροφής (ξενόφερτοι, τεταρτοροφήτες, κολητοκούμπαρα) που σκοπό έχει την παραπληροφόρηση του αναγνώστη μέσα από τον θόρυβο του ταριχευμένου λόγου και έκφρασης (Χερουβείμ, Νεφθαλείμ, μετανοημένες Μαγδαληνές) κι άλλες τέτοιες μαλακίες που μαγαρίζουν  τα όσα καλά γίνονται σε αυτήν την πόλη αφήνοντας το  στίγμα της ανυπαρξίας και δημιουργώντας έναν εκκωφαντικό θόρυβο που αποκόβει από κάθε δυνατότητα ουσιαστικής σκέψης και επικοινωνίας, κλέβοντας με αυτόν τον τρόπο από τον πολίτη την δυνατότητα της ουσιαστικής σκέψης.

Στον αντίποδα ο Δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου καταρρίπτει καθημερινά το άνυδρο μουρμουρητό όλων αυτών των διαστρεβλώσεων, αλλά και τις όποιες αμφιβολίες υπάρχουν  κι  από τους πλέον δύσπιστους που έχουν απομείνει, με τα έργα του και με την συνεχή κι αδιάκοπη ενασχόληση του για το καλό του πολίτη.  Στις λείες επιφάνειες η λάσπη δεν κολλάει κι αυτό θα το καταλάβουν θέλοντας και μη οι «κιτρινιάρηδες» που βαπτίζουν το «άσπρο μαύρο» παραμορφόνωντας συνειδητά την αλήθεια, μια αλήθεια  που δεν κρύβεται  και δείχνει ολοφάνερα την  μικρότητα, την μιζέρια και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν που δεν τους αφήνει να «δουν» ότι η εικόνα της πόλης έχει αλλάξει και αλλάζει σημαντικά προς το καλύτερο.

 Οι πολίτες δεν κοροιδεύονται, αγκαλιάζουν με θέρμη τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και στέκονται στο πλευρό του ρεαλιστή δραστήριου και δουλευταρά Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου που έχει ως πρώτιστο μέλημα του, την καθημερινότητα του πολίτη.     

αφήστε ένα σχόλιο


5 − τρία =