ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ κ. ΑΘΗΝΑΣ ΛΥΓΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ

«Πρόκειται για ένα βάναυσο, αυταρχικό πλήγμα, ενάντια στη Δημοκρατία που κλείνει τη φωνή της Ελλάδας σ’ όλο τον κόσμο»

Οργή και απέραντη θλίψη με κατακυρίευσε, όπως και τη συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων όπου γης, όταν είδα, την Τρίτη το βράδυ, να μαυρίζει η οθόνη των καναλιών της ΕΡΤ. Η απόφαση του κ. Πρωθυπουργού να καταργήσει την ΕΡΤ, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου μάλιστα, είναι ένα βάναυσο και αυταρχικό πλήγμα ενάντια στη δημοκρατία που κλείνει τη φωνή της Ελλάδας σ’ όλο τον κόσμο. Είναι τραγικό, η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία να είναι η μόνη χώρα παγκοσμίως που καταργεί τη δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία, όταν μάλιστα η λειτουργία της δεν βαρύνει τον προϋπολογισμό, αλλά καλύπτεται από το υστέρημα του Ελληνικού λαού. Σε τέτοιες πράξεις δεν τόλμησαν να προβούν ούτε τα κατά καιρούς δικτατορικά καθεστώτα, ούτε βέβαια οι εξαγγελίες για νέο δημόσιο ενημερωτικό φορέα τις δικαιολογούν.

Παράλληλα με τα θέματα δημοκρατίας, η ενέργεια αυτή πλήττει την ιστορία της χώρας, τον πολιτισμό μας και την απαιτούμενη ποιότητα των προγραμμάτων που καθημερινά βιάζεται από ιδιωτικά ΜΜΕ. Η ΕΡΤ είναι συνυφασμένη με τη νεότερη ιστορία μας, στήριξε τον αθλητισμό και τους φορείς του, πρόβαλε τα μεγάλα παγκόσμια γεγονότα, μέσα από τα προγράμματά της έβρισκαν χώρο να εκφραστούν οι άνθρωποι του πολιτισμού και «μπήκαν» σε κάθε σπίτι σπουδαίες πολιτιστικές δραστηριότητες και αξιόλογες τηλεοπτικές σειρές. Συχνά και μείς οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης είχαμε ένα βήμα να μιλήσουμε, ιδιαίτερα τις προεκλογικές περιόδους, όπου προβάλλονταν όλες οι απόψεις.

Βεβαίως υπήρχαν και προβλήματα, δυσλειτουργίες, κενά και αδυναμίες, που σε καμιά περίπτωση δεν λύνονται με τη λογική «πονάει κεφάλι – κόβεις κεφάλι», αλλά με διάλογο και ουσιαστικά μέτρα εξυγίανσης. Άλλωστε τα σοβαρά προβλήματα, τον κομματισμό, την κακοδιαχείριση, τη λογοκρισία και πολλά άλλα, τα δημιούργησαν κατά κύριο λόγο οι διοικήσεις που επέβαλαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις και οι παρεμβάσεις τους. Οι ίδιοι δηλαδή που σήμερα υποκρίνονται και τα επικαλούνται για να δικαιολογήσουν την αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική τους πράξη.

Πέρα όμως απ’ όλα τα παραπάνω, η απόφαση της κυβέρνησης δημιούργησε ένα ακόμα δράμα γιατί πετάει στο δρόμο 2.665 εργαζόμενους, προσθέτοντάς τους στην στρατιά του 1,5 εκ. ανέργων της χώρας. Απολύσεις «εδώ και τώρα» ζητούσε η τρόικα, απολύσεις της έδωσε. Σε μια χώρα που τη ρημάζουν οι πολιτικές των μνημονίων συνεχίζεται η ίδια συνταγή, παρ’ ότι ακόμα και οι διαπιστώσεις του ΔΝΤ την χαρακτηρίζουν ως τραγικό λάθος.

Δηλώνω απερίφραστα τη συμπαράστασή μου στον αγώνα των εργαζομένων να μείνει ανοιχτή η ΕΡΤ και να μην χάσουν τη δουλειά τους. Ήδη αντιπροσωπεία των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ παρευρέθηκε στη σημερινή μεγαλειώδη συγκέντρωση και δήλωσε τη στήριξή μας, η οποία και ανακοινώθηκε μαζί με εκατοντάδων άλλων φορέων από τα μεγάφωνα. Προσβλέπω με πίστη στη νίκη του αγώνα που συνεχίζεται. Τα προβλήματα της χώρας δεν λύνονται με το «αποφασίζουμε και διατάσουμε».

Με εκτίμηση

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

«ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

ΑΘΗΝΑ ΛΥΓΝΟΥ

Δημοτική Σύμβουλος

 

 

αφήστε ένα σχόλιο


− ένα = 6