ΔΗΛΩΣΗ Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ!

Δελτίο Τύπου

 Δήλωση του Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της Ν.Δ, Βουλευτή Β’ Αθηνών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, αναφορικά με την απόφαση της παραιτηθείσας Κυβέρνησης για ξήλωμα των διοικήσεων  10 περιφερειακών λιμανιών

Η παραιτηθείσα Κυβέρνηση αποφάσισε αιφνιδιαστικά να προχωρήσει, μέσω ΤΑΙΠΕΔ, στο ξήλωμα των διοικήσεων σε 10 περιφερειακά λιμάνια διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Είναι απαράδεκτο, παραμονές των εκλογών, μια παραιτηθείσα Κυβέρνηση να προχωράει στο διορισμό νέων κομματικών διοικήσεων σε λιμάνια που μπορούν να αποτελέσουν πόλους ανάπτυξης και σημαντική πηγή εσόδων για την εθνική οικονομία.

Είναι φανερό ότι, ακόμα και τώρα, για την παραιτηθείσα Κυβέρνηση προέχουν  το «χτίσιμο του κομματικού κράτους» και το «βόλεμα των συντρόφων», παρά η ανάπτυξη της χώρας.

Η αξιοποίηση των λιμανιών της χώρας δεν μπορεί να εξαρτάται από τα προσωπικά κριτήρια του παραιτηθέντος αρμόδιου Υπουργού Ναυτιλίας και απερχόμενου από την ενεργό πολιτική, κ. Δρίτσα.  Ο ίδιος, άλλωστε, έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη την εναντίωσή του στο μοντέλο των αποκρατικοποιήσεων και έχει δεσμευτεί  δημόσια «για το σταμάτημά τους».

Καλούμε την παραιτηθείσα Κυβέρνηση να ακυρώσει την προωθούμενη αντικατάσταση των συγκεκριμένων διοικήσεων. Την καλούμε, έστω και τώρα, να απεγκλωβιστεί από το κομματικό της συμφέρον και να επιδείξει, επιτέλους, ανάλογη σημασία για το συμφέρον της χώρας.

αφήστε ένα σχόλιο


οκτώ + = 17