ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ  ΜΕΓΑΡΟΥ

ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΙΑ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ;

ΠΑΛΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΠΙΣΩ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ;

 

Στην προτελευταία (16/2/2015) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος κ. Παπανικολάου και η πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων, αποφάσισαν τη δωρεάν παραχώρηση κατά χρήση, νομή και κατοχή ενός από τα λιγοστά οικόπεδα που διαθέτει ο Δήμος μας, στη Μητρόπολη Ελληνικού, Γλυφάδας, Βούλας και Βουλιαγμένης για την ανέγερση μητροπολιτικού μεγάρου.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα τη ριζική διαφωνία μας για την έωλη νομικά απόφαση παραχώρησης δημοτικής περιουσίας ιδιαίτερα μεγάλης αξίας χωρίς μάλιστα το παραμικρό αντάλλαγμα.

Είμαστε υποχρεωμένοι επίσης να καταγγείλουμε το αφόρητο και αντιδημοκρατικό κλίμα κλακαδόρων με απαράδεκτες αποδοκιμασίες σε βάρος όσων δημοτικών συμβούλων είχαν αντίθετη άποψη, που επικράτησε με την ανοχή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο επικεφαλής της δημοτικής μας κίνησης Τάσος Ταστάνης σε όλη τη διάρκεια της τοποθέτησης του δεχόταν λεκτικούς προπηλακισμούς από τους παρευρισκόμενους χωρίς την παραμικρή προστασία εκ μέρους του προέδρου. Τονίσαμε στον κ. Πρόεδρο τις ευθύνες του και τον καλέσαμε να πάρει άμεσα μέτρα για την ομαλή λειτουργία του Δ.Σ.

Με την απόφαση αυτή η δημοτική αρχή – πέρα από το γεγονός της έλλειψης νομικής γνωμοδότησης για τη νομιμότητά της – παραχωρεί ένα οικόπεδο ιδιαίτερης αξίας επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης. Η αντικειμενική του αξία ξεπερνάει τα 1,7 εκατομ. €.

Είναι προφανές ότι ο Δήμος είχε τη δυνατότητα να αξιοποιήσει είτε άμεσα είτε έμμεσα (με πώληση) αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό περιουσιακό του στοιχείο για την ικανοποίηση σημαντικών κοινωνικών αναγκών που έχει ζωτική ανάγκη ο Δήμος μας και πρωτίστως τα πληττόμενα στρώματα των συμπολιτών μας.

Αντί αυτού ο κ. Δήμαρχος θεώρησε προτιμότερο να ικανοποιήσει αίτημα της μητρόπολης για τη δωρεάν παραχώρησή του με σκοπό την ανέγερση Μητροπολιτικού Μεγάρου. Όμως πέρα από το γεγονός ότι η Ιερά Μητρόπολη έχει στην κυριότητά της αρκετά σημαντικά ακίνητα, είναι γνωστό – και αναφέρθηκε εκ νέου στο Δ.Σ. από την προηγούμενη δημοτική αρχή – ότι η Αρχιεπισκοπή έχει συμφωνήσει με την ανέγερση μητροπολιτικού μεγάρου σε οικόπεδό της επί της οδού Γούναρη όπου βρίσκεται το ίδρυμα «Σπίτι της Στοργής».

Η δημοτική μας κίνηση «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» έχει αναγνωρίσει δημόσια τη σημασία, τον ποιμαντικό ρόλο και το ευρύ και σημαντικό κοινωνικό έργο (κυρίως προς τους ευάλωτους συμπολίτες μας) της Ιεράς Μητρόπολης και προσωπικά του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Παύλου. Ένα σημαντικό έργο που μάλιστα κάλυπτε σε κάποιο βαθμό και τα απαράδεκτα κενά των δημοτικών αρχών. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη δωρεάν παραχώρηση του εν λόγω οικοπέδου που αποτελεί μια από τις ελάχιστες δυνατότητες του δήμου μας για την ικανοποίηση επειγουσών αναγκών των πληττόμενων συμπολιτών μας. Είναι προφανές ότι οι ανάγκες αυτές των συμπολιτών μας είναι πολύ περισσότερο επείγουσες από την ανέγερση Μητροπολιτικού Μεγάρου για την πραγματοποίηση μάλιστα της οποίας υπάρχουν άλλες προσφορότερες λύσεις.

Εμείς εκφράσαμε αναλυτικά στο Δ.Σ. τους λόγους για τους οποίους διαφωνήσαμε και καταψηφίσαμε την απόφαση της δωρεάν παραχώρησης του εν λόγω σημαντικότατου περιουσιακού στοιχείου του δήμου μας.

Για μας η ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών των συμπολιτών μας είναι απαρέγκλιτη προεκλογική δέσμευση και πρώτη προτεραιότητα.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΔΕ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ

ΓΛΥΦΑΔΑ 28  ΦΛΕΒΑΡΗ 2015

Ένα σχόλιο σε ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

  • Γιαννακόπουλος Αναστάσιος  λέει:

    ΚΕ ΤΑΣΤΑΝΗ, ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ. ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ: ή ΠΑΠΑΣ – ΠΑΠΑΣ ή ΖΕΥΓΑΣ-ΖΥΕΓΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΟΥΣΑ ΤΟΥ ΦΙΛΑΓΕ ΤΟ ΧΕΡΙ για να τις δώσει την ευχή του να κερδίσει στις εκλογές.

αφήστε ένα σχόλιο


+ ένα = 10