Γιώργος Παπανικολάου ο Μεγάλος πρωταγωνιστής!

Ο αείμνηστος Αθανάσιος Κανελλόπουλος είχε πει, «O πολιτικός δρα πριν από όλα με τη σκέψη τι θα πει η συνείδησή του».

Ένας τέτοιος τεράστιος “Άνθρωπος” και πολιτικός είναι ο δήμαρχος της Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Γιώργος Παπανικολάου.  Ο άνθρωπος με ηθικές αξίες που κατάφερε με όραμα και σχέδιο να διδάξει ότι η εξουσία όταν είναι έντιμη και έχει συνείδηση εκτός από ηθική αρετή μπορεί και επιτυγχάνει να γίνεται πραγματικά χρήσιμη και αποτελεσματική για την κοινωνία. Ο Γιώργος Παπανικολάου κατάφερε και έγινε σύμβολο στην Γλυφάδα σπάζοντας κυριολεκτικά τα στερεότυπα της ανοργανωσιάς, της διγλωσσίας, των φρούδων υποσχέσεων, του τυχοδιωκτικού  και της τοπικής μαφίας. Εκατοντάδες έργα  μικρά και μεγάλα που θα μείνουν για τις επόμενες γενιές  σηματοδοτούν  ότι η Γλυφάδα έπαψε να είναι η μίζερη απαξιωμένη πόλη του παρελθόντος και σήμερα είναι πρότυπο πόλης και παράδειγμα προς μίμηση.

Η φράση του Ηράκλειτου: “Ήθος ανθρώπω δαίμων” σημαίνει ότι το ήθος για τον άνθρωπο αποτελεί τον καλό του δαίμονα, δηλαδή τον προστάτη Θεό του. Με άλλα λόγια η ποιότητα του χαρακτήρα του (ήθος) διαμορφώνει τη μοίρα του, κι ο  Γιώργος Παπανικολάου είναι πραγματικά «Ένας άλλος δήμαρχος» με ήθος, περίσσια «ΑΝΘΡΩΠΙΑ», εργατικός, τελειομανής , αποτελεσματικός. Μια ηγετική χαρισματική φυσιογνωμία που εμπνέει σεβασμό σε αντίθεση με τους λογομάγειρες και δημοκόπους που πέρασαν απ’ αυτήν την πόλη είναι συνεπέστατος στις υποσχέσεις του διδάσκοντας αξιοπιστία λόγου και έργου.

Ο Γιώργος Παπανικολάου είναι πραγματικά το στολίδι της Γλυφάδας.  Ιδιαίτερα αγαπητός στους πολίτες για την σημαντική δουλειά που έγινε και συνεχίζει να γίνεται, έχει καταφέρει να έχει την καθολική στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Συνεχίζεται

αφήστε ένα σχόλιο


× τέσσερα = 32