Γενί Σαφάκ: Εως Ρόδο και Καστελόριζο θα φθάσει το Ορούτς Ρέις

Συνεχίζει τις δραστηριότητες του στη Ανατολική Μεσόγειο το Ορούτς Ρέις, το οποίο θα πραγματοποιήσει έρευνες έως τη Ρόδο και το Καστελόριζο μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου.

Αυτό αναφέρεται στο δημοσίευμα της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ με τίτλο: «Συνεχίζει την αποστολή του: Το Ορούτς Ρέις θα κάνει έρευνες μέχρι τη Ρόδο και το Καστελόριζο».

Όπως αναφέρει η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα, «έως σήμερα, έχει ερευνηθεί μία θαλάσσια περιοχή μεγαλύτερη των 2.000 km², ενώ στόχος είναι να φτάσει τα 15.000 km² φτάνοντας 6 μίλια από τα ελληνικά χωρικά ύδατα».

«Το ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις, χωρίς να επηρεάζεται από την κλιμακούμενη ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, συνεχίζει τις δραστηριότητές του. Tο πλοίο το οποίο μέχρι τώρα έχει ερευνήσει μία περιοχή μεγαλύτερη από 2.000 km² θα συνεχίσει τα καθήκοντά του ως τις 12 Σεπτεμβρίου. Στην δεύτερη και τρίτη φάση των εργασιών του θα χαράξει την πορεία του προς το βορρά και θα ερευνηθούν συνολικά 15.000 km² μέχρι εκεί που τελειώνουν τα χωρικά ύδατα Καστελόριζου και Ρόδου», αναφέρει συγκεκριμένα το σημερινό δημοσίευμα.

αφήστε ένα σχόλιο


έξι + = 8