«ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΟ» ΤΡΕΝΟ Η ΕΘΝΙΚΗ “ΚΑΘΑΡΙΣΕ” KAI TOΥΣ ΚΡΟΑΤΕΣ

Η Εθνική Ελλάδος ξεπέρασε το εμπόδιο και της Κροατίας (76-65) φτάνοντας τις τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ και πλέον θα παίξει με την Αργεντινή (4/9) για την πρωτιά στο δεύτερο γκρουπ

Η Εθνική ήταν ξανά απόλυτα διαβασμένη, απόλυτα συγκεντρωμένη και απόλυτα πιστή στο πλάνο της και νίκησε εύκολα και τους Κροάτες. Πλέον οι διεθνείς έχουν βάλει πλώρη για την πρωτιά στον δεύτερο όμιλο. Το συγκρότημα του Φώτη Κατσικάρη έκανε τους άσους της Κροατίας να μοιάζουν με ομάδα της σειράς και επιβλήθηκε κυριαρχόντας και στα σαράντα λεπτά του αγώνα. Έλαμψαν Καλάθης, Ζήσης, Καϊμακόγλου, Παπανικολάου και Μπουρούσης, μόνος του προσπαθούσε για τους Κροάτες ο Μπογκντάνοβιτς (20 π.). Όλες οι νίκες μέχρι τώρα έχουν έρθει με διψήφια διαφορά πόντων.

Οι Κροάτες δυσκόλεψαν την εθνική μας ομάδα μόνο για ένα δεκάλεπτο. Αν και οι διεθνείς με κορυφαίο σε αυτό το διάστημα τον Πρίντεζη ξέφυγαν με 12-6, οι Δαλματοί απάντησαν και μείωσαν σε 16-14 που ήταν και το σκορ στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Από εκείνο το σημείο και μετά όμως, η Ελλάδα έσφιξε την άμυνα, έτρεξε στο ανοικτό γήπεδο και βρήκε σωστές λύσεις στην επίθεση ακόμα και στο σετ παιχνίδι. Κάπως έτσι ξέφυγε με 36-23 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στον κόσμο που βρισκόταν στις εξέδρες, αλλά και σε όλους τους Έλληνες που έβλεπαν το παιχνίδι.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Εθνική συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει λίγο νωρίτερα. Με επιμέρους σκορ 8-2 στα πρώτα έξι λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου η ομάδα του Κατσικάρη ξέφυγε με διαφορά 19 πόντους (44-25), με τους Κροάτες να μην ξέρουν πως να αντιδράσουν για να αποφύγουν τη συντριβή. Ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς σκόραρε κάποιους διαδοχικούς πόντους για να μαζέψει κάπως το πράγμα, αλλά πλέον ήταν αργά.

Το μόνο που κατάφερε το συγκρότημα του Γιάσμιν Ρέπεσα ήταν να φτάσει τη διαφορά στους οκτώ πόντους (64-56 στο 36′), αλλά η Εθνική είχε το καθαρό μυαλό και τις σωστές αποφάσεις για να πάρει ένα ακόμα ροζ φύλλο αγώνα και να αφήσει οριστικά πίσω της τους Κροάτες στη βαθμολογία.

Εκπληκτικοί για το ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα οι Καλάθης, Ζήσης, Μπουρούσης, Καϊμακόγλου και Παπανικολάου, ενώ για την Κροατία ο μόνος που διασώθηκε από το «ναυάγιο» ήταν ο Μπογκντάνοβιτς.

Δεκάλεπτα: 16-14, 36-23, 51-39, 76-65

Ελλάδα (Φώτης Κατσικάρης): Μάντζαρης, Μπουρούσης 13, Ζήσης 3 (1), Βασιλειάδης 3 (1), Καλάθης 9 (1), Γλυνιαδάκης, Παπανικολάου 14, Σλούκας 4, Καϊμακόγλου 14 (2), Αντετοκούνμπο 2, Βουγιούκας 6, Πρίντεζης 8

Κροατία (Γιάσμιν Ρέπεσα): Τόμιτς 9, Λαφαγέτ 8 (1), Μπογκντάνοβιτς 20 (3), Σάριτς 10 (1), Ρούντεζ 6 (2), Ούκιτς 6 (1), Σιμόν 6, Μάρκοτα, Ζόριτς

Πηγή: onsports.gr

αφήστε ένα σχόλιο


× έξι = 48