ΒΡΗΚΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΚΑΙ ΒΑΡΥ ΟΠΛΙΣΜΟ ΣΕ ΔΥΟ ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Ιδιαίτερη ανησυχία έχουν προκαλέσει δύο υποθέσεις, που πιθανώς συνδέονται, στην Αλεξανδρούπολη, με τον εντοπισμό δύο οχημάτων με βαρύ οπλισμό και τη σύλληψη τριών ατόμων.

Στην πρώτη υπόθεση, όπως μετέδωσε το Mega επικαλούμενο πηγές της ιστοσελίδας alexpoli.gr, εμπλέκονται δύο άνδρες και ένα τροχόσπιτο. Το όχημα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ήταν σταθμευμένο για 2-3 ημέρες στο χώρο του λιμανιού και οι άνδρες του Λιμενικού το παρακολουθούσαν, καθώς είχαν κινήσει υποψίες οι κινήσεις των δύο ατόμων που επισκέπτονταν το τροχόσπιτο, ενώ έμεναν σε ξενοδοχείο. Πρόκειται για δύο Βρετανούς υπηκόους, Ιρακινής καταγωγής, 22 και 28 ετών. Μέσα σε αυτό το τροχόσπιτο βρέθηκαν περισσότερες από 20.000 σφαίρες, τρία περίστροφα Magnum 357 και τουλάχιστον άλλα 15 περίστροφα των 22 χιλιοστών.

Παράλληλα όμως, εντοπίστηκε ένα ακόμη άτομο στο τελωνείο των Κήπων, επίσης Βρετανός υπήκοος ιρανικής καταγωγής, ο οποίος επιχείρησε να περάσει στην Τουρκία, έχοντας στο αυτοκίνητό του 100.000 σφαίρες, δεκάδες όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό.

Και οι τρεις συλληφθέντες έχουν δηλώσει στις αρχές ότι δεν ανήκουν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους, αλλά στις ομάδες ανταρτών που μάχονται ενάντια στους τζιχαντιστές. Ακόμη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι τρεις δεν είναι «γνωστοί» στις αρχές.

 

iefimerida

αφήστε ένα σχόλιο


5 − τέσσερα =