ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΑΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Ο βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επιτέθηκε στην κυβέρνηση με αφορμή των υπόθεση «στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ  που εμφανίζονται στο πλευρό ανθρώπων που συνελήφθησαν γιατί διευκόλυναν την παράνομη είσοδο αλλοδαπών».

Μάλιστα ο κ. Βαρβιτσιώτης κάλεσε τον κ. Μουζάλα να «απεμπλακεί από τα βαρίδια» προκειμένου η ΝΔ να στηρίξει το έργο του.

Ειδικότερα, ο κ. Βαριβιτσιώτης απευθυνόμενος στον υπουργό είπε «Έχετε αφήσει τα νησιά του Αιγαίου και τους καταυλισμούς στο έλεος ανθρώπων που δεν ξέρετε την ταυτότητα και τη δράση τους. Δεν έχετε την βεβαιότητα ότι βρίσκονται εκεί από ανθρωπιστικό ενδιαφέρον. Ο πρωθυπουργός είπε ότι οι αλληλέγγυοι ξεσηκώνουν τους μετανάστες με τρόπο που προσβάλλεται η εθνική μας κυριαρχία όπως με τους Σκοπιανούς». Ακολούθως, είπε «τι ανακαλύπτουμε προσφάτως; Ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτές βρίσκονται στο πλευρό ανθρώπων που συνελήφθησαν γιατί διευκόλυναν παράνομη είσοδο αλλοδαπών. Στις 14.1 ο γνωστός κ. Λάμπρου, η κα Κατριβάνου και ο κ.  Παλλης διαμαρτύρονται γιατί συνελήφθησαν άνθρωποι που είχαν κατηγορία για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών μετά από επιχείρηση Λιμενικού. Στον έναν μάλιστα απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα…».

Ο βουλευτής της ΝΔ επιτέθηκε μάλιστα τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο υπουργείο Ναυτιλίας λέγοντας «Αντι ο ΣΥΡΙΖΑ να καταγγείλει, έβαλε  ανακοίνωση υπέρ αυτών που δήθεν ταλαιπωρήθηκαν. Υπερ των αλληλέγγυων που έφεραν παράνομα μετανάστες. Αν δεν επιβάλλετε κανόνες – πέραν από τις καλές σας προθέσεις – δεν θα μπορέσετε να σταματήσετε την ντροπή της Ειδομένης και γενικά το πρόβλημα. Σήμερα και πάλι οι αλληλέγγυοι δημιούργησαν προβλήματα για το αν θα μπουν σε λεωφορεία οι μετανάστες για να πάνε στον Σκαραμαγκά. Έλεος, πόσο θα τους αφήσουμε. Εσείς δεν είστε συνοδοιπόρος αυτών των αλληλέγγυων αλλά είναι πολλοί του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης δε κατά την δευτερολογία του είπε «στην Μυτιλήνη συνδιοργανώνουν το τραφικινγκ συγκεκριμένοι άνθρωποι και ΜΚΟ… Την επόμενη της σύλληψης το υπουργείο Ναυτιλίας  έβγαλε ανακοίνωση και ζητά τη κατανόηση από τους αλληλέγγυους. Οι εισαγγελικές αρχές απαγγέλουν κατηγορίες και ο υπουργός Ναυτιλίας ζητά κατανόηση» ενώ κάλεσε τον κ. Μουζάλα να «απεμπλακεί από αυτά τα βαρίδια και θα είμαστε δίπλα σας».

 

αφήστε ένα σχόλιο


εννέα × 7 =