ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ – ΣΥΚΕΩΝ

«Επιμένουν οι… μασκοφόροι να δρουν στο σκοτάδι, να χτυπούν και να τρέπονται σε άτακτη φυγή» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Νεάπολης – Συκεών, μετά και τους βανδαλισμούς στο Δημαρχείο, κατά πάσα πιθανότατα ξημερώματα Κυριακής, σύμφωνα και με τα υπάρχοντα στοιχεία.

«Το δημαρχείο έγινε στόχος βανδάλων, οι οποίοι θέλησαν να… ομορφύνουν την τζαμαρία στην κεντρική είσοδο, βάφοντάς την στο εκτυφλωτικό πράγματι πορτοκαλί χρώμα, όπως επίσης και τα μαρμάρινα σκαλοπάτια.

Ωραιότατη κατά τ’ άλλα αισθητική παρέμβαση, που σίγουρα έδωσε μια… ζωντάνια στο χώρο από όπου καθημερινά διέρχονται εκατοντάδες συμπολίτες μας για να εξυπηρετηθούν από τις δημοτικές υπηρεσίες.

Η παρέμβαση αυτή συνοδεύτηκε από ένα και μοναδικό σύνθημα προειδοποιητικό (!) που και νόημα δεν έβγαζε, και ανορθόγραφο ήταν, αλλά και μισογραμμένο, αφού οι δράστες μάλλον ξέμειναν από… μπογιά.

Σχέδιο εκφοβισμού ή ανόητη πράξη, απόρροια πλήξης; Ίσως οι έρευνες της αστυνομίας απαντήσουν στο ερώτημα.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ένα είναι το σίγουρο. Η δημοτική αρχή Νεάπολης – Συκεών ούτε σοκάρεται, ούτε τρομοκρατείται» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι, κάθε άλλο παρά πρώτη φορά είναι τέτοιου είδους «συμπεριφορές».

Το 2007 εξερράγησαν εκρηκτικοί μηχανισμοί, που είχαν τοποθετηθεί έξω από το Δημαρχείο, καταστρέφοντας ένα επιβατικό όχημα του δήμου και προκαλώντας σοβαρότατες υλικές ζημιές σε δύο ακόμη παρακείμενα σταθμευμένα αυτοκίνητα και προσόψεις κατοικιών. Την ευθύνη τότε είχε αναλάβει οργάνωση αναρχικών, για άσχετο με τον τότε Δήμο Συκεών θέμα (σ.σ. ζητούσαν την αποφυλάκιση συντρόφου τους).

Κι άλλες φορές, όμως, στο παρελθόν οχήματα, κάδοι απορριμμάτων και εγκαταστάσεις του δήμου είχαν γίνει παρανάλωμα του πυρός, ενώ οι βίαιες σωματικές επιθέσεις και οι λεκτικές απειλές ακόμα και κατά της ζωής του δημάρχου Νεάπολης – Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη – κύριου στόχου των επιθέσεων – και των μελών της οικογένειάς του είναι αρκετές και καταγεγραμμένες. Σε μία περίπτωση, μάλιστα, το θράσος των δραστών ήταν τόσο μεγάλο, που έφθασαν στο σημείο να τοποθετήσουν συνολικά 13 εμπρηστικούς μηχανισμούς γύρω από την κατοικία του!

«Σε αυτή τη νέα περίπτωση, εκτός από το όποιο “πολιτικό” μήνυμα θέλησαν οι δράστες να στείλουν, υπάρχει και το ουσιαστικό ζήτημα που αφορά την έλλειψη αστυνόμευσης που επιτρέπει να δρουν ανεξέλεγκτα τέτοια εγκληματικά στοιχεία. Κι αυτό ενισχύεται απ’ όλα τα υπόλοιπα καθημερινά κρούσματα κλοπών, επιθέσεων σε πολίτες, διαρρήξεων σε δημοτικά κτίρια και υπηρεσίες, σε ΚΑΠΗ, σε σχολεία από όπου οι δράστες έχουν “σηκώσει” μέχρι και ολόκληρα εργαστήρια πληροφορικής, ενώ έχουν σημειωθεί περιστατικά ξυλοδαρμών από εξωσχολικούς, διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, ακόμα και δολοφονικής επίθεσης εναντίον καθαρίστριας, και τόσα άλλα» αναφέρεται σε σημείο της ανακοίνωσης.

Για το λόγο αυτό, ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών προτίθεται να καταθέσει εκ νέου μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης κατά παντός υπευθύνου.

epoli

αφήστε ένα σχόλιο


6 − τρία =