ΑΡΙΣΤΕΣ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Προβληματισμός σε «καραμανλικούς» βουλευτές για τη στάση του κόμματος στο θέμα της ΕΛΣΤΑΤ. Η επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας και οι διαρροές συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στα άκρα η κόντρα με τον Γιάννη Μιχελάκη.

Διαψεύδουν κύκλοι της ΝΔ δημοσιεύματα περί ρήξης στις σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Κώστα Καραμανλή, με αφορμή το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει εκδώσει ανακοίνωση για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ.

«Συνομιλούν τακτικά και οι σχέσεις τους είναι άριστες», τονίζουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές, υπενθυμίζοντας το δείπνο που είχαν οι δύο άνδρες τον Ιούνιο στο σπίτι του προέδρου της ΝΔ στην Κηφισιά.

Συνεργάτες του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδίδουν την έκταση που λαμβάνει το θέμα στην «προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ δεν παίρνουν θέση στο υπό εξέλιξη ζήτημα καθώς «βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης». Υποστηρίζουν ωστόσο πως «στα μνημόνια οδηγηθήκαμε από την κρίση, τα διαχρονικά διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας μας και εσφαλμένους χειρισμούς μετά τις εκλογές του 2009», φωτογραφίζοντας τον Γιώργο Παπανδρέου.

Την ίδια στιγμή, πάντως, στελέχη που συνομιλούν τακτικά με τον Κώστα Καραμανλή εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τη στάση της ηγεσίας του κόμματος. «Πρέπει να δούμε το όλο θέμα από εθνικής πλευράς και όχι από κομματικής. Η χώρα πληρώνει και θα πληρώνει για πολύ ακόμα εκείνες τις εγκληματικές κινήσεις», έλεγε στο Euro2day.gr «καραμανλικός» βουλευτής, ενώ ο Νικήτας Κακλαμάνης τονίζει: «Θα χαιρόμουν αν είχε βγάλει ανακοίνωση η ΝΔ για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ. Όμως σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει εσωκομματική ρήξη και χωρισμός στρατοπέδων στο κόμμα».

Τις πιο σκληρές ωστόσο δημόσιες τοποθετήσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνει ο πρώην υπουργός και εκπρόσωπος του κόμματος επί Αντώνη Σαμαρά, Γιάννης Μιχελάκης.

Το τελευταίο του κτύπημα έγινε σήμερα, με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, με τον τίτλο: «Ποιος είναι ο βάτραχος και ποιος ο σκορπιός στη Νέα Δημοκρατία;». Σκληρή ήταν και η απάντηση της επίσημης ΝΔ, μέσω του Γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη (ΣΚΑΪ): «Γίνεται προσπάθεια από ασήμαντα πρόσωπα, μικρού μεγέθους πρόσωπα, να δημιουργήσουν προβλήματα στη ΝΔ… Θυμήθηκα την ιστορική ρήση του Γεωργίου Παπανδρέου: “Ποιος το είπε αυτό;” “Εγώ!”, “Α, εσείς; Ε, τότε δεν πειράζει!'”», ανέφερε με εμφανή δόση ειρωνείας.

 

αφήστε ένα σχόλιο


2 × = δεκατέσσερα