Από τις 21:00 η απαγόρευση κυκλοφορίας, ανοίγουν κομμωτήρια και αρχαιολογικοί χώροι

Οι ανακοινώσεις για τη χαλάρωση των μέτρων

Ξεκίνησε η ενημέρωση σχετικά με την χαλάρωση των περιορισμών των υγειονομικών μέτρων από το υπουργείο Υγείας.

 

Παπαευαγγέλου: Ξεχωριστή περίπτωση η Αττική

Η Αττική διαφέρει από τις υπόλοιπες περιοχές στο επιδημιολογικό φορτίο, καθώς συγκριτικά με άλλες περιοχές το φορτίο μειώνεται πιο αργά. Η Αττική είναι πυκνοκατοικημένη, άρα υπάρχει μία μεγάλη διασπορά του ιού. Τα μέτρα όμως, δεν έχουν αποδώσει όπως θα θέλαμε. Ακόμη «κι αν μ’ένα μαγικό ραβδί» μειώναμε τη διασπορά, και πάλι στην Αττική δε θα μπορούσε να μειωθεί η πίεση που δέχεται το ΕΣΥ.

Μέχρι σήμερα σκεφτόμασταν τους ηλικιωμένους, τώρα είναι η ώρα να σκεφτούμε τα παιδιά μας. Κάνουμε έκκληση σε όλους, ας τηρήσουμε τα μέτρα με προσοχή και ας μην ξεχνάμε τη σωστή χρήση της μάσκας. Είναι πολύ πιθανό να συναντήσουμε έναν ασυμπτωματικό φορέα, πρέπει να δείξουμε προσοχή.

Μαγιορκίνης: Αυξημένη η πιθανότητα έκθεσης στην Αττική

Τον κώδωνα του κινδύνου για την Αττική έκρουσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, τονίζοντας πως είναι πολύ σημαντική αυτήν την περίοδο η προσοχή στις συναντήσεις μας με όσους δε βρισκόμαστε στην ίδια στέγη.

Σκέρτσος: Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους δώσανε αυτόν τον αγώνα της πανδημίας

Το δικό του ευχαριστώ στους εργαζόμενους του ΕΟΔΥ, των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης αλλά και των πολιτών έδωσε ο Άκης Σκέρτσος.  Στη συνέχεια, ο υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ έκανε μία παρουσίαση της αντιμετώπισης του κοροναϊού από τη χώρα μας, σε υγειονομικό , οικονομικό αλλά και πανευρωπαϊκό επίπεδο, δείχνοντας την συλλογική επιτυχία που έχει καταφέρει όλη η χώρα, προκειμένου να βρισκόμαστε πολύ χαμηλά στον μέσο όρο της Ε.Ε. σε επίπεδο πανδημίας.

Νέα μέτρα για την βελτίωση της συμμόρφωσης στα μέτρα για τον κοροναϊό ανακοίνωσε ο Υφυπουργός στη συνέχεια.Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιούνται μαζικά δωρεάν άμεσα προσβάσιμα τεστ, από τα φαρμακεία καθώς και ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα για κάθε πολίτη με τον ΑΜΚΑ του στο φαρμακείο της γειτονιάς του.

Χαρδαλιάς: Σταδική άρση των μέτρων

Τον «οδικό χάρτη» της σταδιακής άρσης των πολύ αυστηρών μέτρων κατά του κοροναϊού ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μπορεί τόσο τα κρούσματα, όσο και η πίεση στο σύστημα υγείας να αυξάνονται με «εκρηκτικούς» ρυθμούς και η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας να μην επέτρεπε -υπό άλλες συνθήκες- τη συζήτηση για χαλάρωση των μέτρων, ωστόσο άπαντες αναγνωρίζουν ότι οι πολίτες είναι κουρασμένοι από τη μακροχρόνια «μάχη» με τον φονικό ιό και θεωρούν πως μια μικρή χαλάρωση του lockdown θα δώσει τις απαραίτητες ανάσες για την «τελική ευθεία» πριν τη μεγάλη νίκη.

«Σύμμαχος» στη χαλάρωση των μέτρων αναμένεται να είναι και ο καιρός, που θα βελτιώνεται όσο πλησιάζουμε στο καλοκαίρι και έτσι θα ευνοεί τις δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους, όπου ο ιός δεν εξαπλώνεται με την ίδια ευκολία.

 

αφήστε ένα σχόλιο


επτά − 2 =