ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΣΕ ΔΥΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟ HOT SPOT

Οι δύο συγκεντρώσεις για τη δημιουργία Κέντρου Μετεγκατάστασης Προσφύγων στην περιοχή του Σχιστού, που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα στο Κερατσίνι, βρίσκονται σε εξέλιξη. Το κάλεσμα της Κίνησης Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΡΦΑ) η οποία διοργανώνειαντιφασιστική συγκέντρωση ήταν για τις 11 το πρωί, αλλά ήδη οι συγκεντρωμένοι βρίσκονται στο σημείο. 

Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί ήδη ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας. Σε ανακοίνωσή της, η ΚΕΡΦΑ αναφέρει ότι «οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι στην πόλη του Κερατσινίου» και προσθέτει ότι «Χρυσαυγίτες, φορώντας την προβιά Επιτροπής Κατοίκων Πειραιά, καλούν σε ρατσιστική σύναξη μίσους στο Σχιστό Κερατσινίου κατά του στρατοπέδου μεταναστών».

Η επιτροπή που υπογράφει ως κάτοικοι Α και Β Πειραιά έχει προγραμματίσει ανάλογη συγκέντρωση ενάντια στη δημιουργία κέντρου μεταναστών, στις 12:30, αλλά έχει ήδη ξεκινήσει η προσυγκέτρωση.

Μάλιστα, στη συγκέντρωση των «Επιτροπών Κατοίκων Πειραιώς» παραβρίσκονται βουλευτές και στελέχη της Χρυσής Αυγής. «Η κυβέρνηση αποφάσισε εντελώς παράνομα και χωρίς να ρωτήσει κανέναν κάτοικο της περιοχής μας, να εγκαταστήσει κέντρο λαθρομεταναστών ανοιχτού τύπου στο Σχιστό» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η συγκεκριμένη επιτροπή.

Μεταξύ των δύο συγκεντρώσεων βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις και η λεωφόρος Λαμπράκη. 

Συσκέψεις για το προσφυγικό 

Στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά θα πραγματοποιηθεί σήμερα άτυπη  σύσκεψη μετά από πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργου Γαβρίλη, σε μια προσπάθεια συντονισμού των τοπικών φορέων. Στη σύσκεψη θα πάρουν πάρουν μέρος οι δήμαρχοι Πειραιά Γιάννης Μώραλης, Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, Νίκαιας-Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης και Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης.

Εντός της ημέρας, επίσης, θα συνεδριάσει για το θέμα η Επιτροπή Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προσφυγικών Ροών, η οποία απαρτίζεται από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, προκειμένου να συζητήσει τη χωροθέτηση και λειτουργίας των κέντρων μετεγκατάστασης προσφύγων. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΚΕΔΕ.

Τα μπλόκα των αγροτών και οι «εγκλωβισμένοι» στο λιμάνι του Πειραιά 

Στο μεταξύ, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα φιλοξενούνται μετανάστες και πρόσφυγες στους επιβατικούς σταθμούς Ε7 και Ε1 στο λιμάνι του Πειραιά. Οι πρόσφυγες παραμένουν στο λιμάνι, καθώς δεν είναι δυνατή η μετακίνησή τους με πούλμαν προς τα σύνορα και την Ειδομένη, λόγω των μπλόκων των αγροτών.

Η σίτιση και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανθρώπων αυτών, που φιλοξενούνται προσωρινά στις εγκαταστάσεις του λιμανιού, γίνεται από στελέχη του Ερυθρού Σταυρού, την επιτροπή αλληλεγγύης Πειραιά και εθελοντές. Σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης θα έχει συνάντηση με τους δημάρχους της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να εξεταστεί το θέμα του Κέντρου Μετεγκατάστασης στο Σχιστό και κατά πόσο μπορεί να συμβάλει στην εύρυθμη λειτουργία του η τοπική αυτοδιοίκηση.

 

tvxs

αφήστε ένα σχόλιο


6 − = δυο