ΑΝΤΙΟ ΦΙΛΕ: Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΚΦΩΝΗΣΕ ΤΟΝ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΓΕΛΟΥ

Μετά το 2009 και την αποχώρησή του από την πρωθυπουργία και την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ο Κώστας Καραμανλής έχει επιλέξει συνειδητά να αποφεύγει τις δημόσιες παρεμβάσεις.

Ο κανόνας έσπασε τον Ιούλιο του 2015, όταν ο πρώην πρωθυπουργός έκανε ηχηρή παρέμβαση υπέρ του “ναι” στο δημοψήφισμα για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κανόνας αυτός έσπασε και πάλι σήμερα, όταν ο Κώστας Καραμανλής εκφώνησε τον επικήδειο για τον Γιάννη Αγγέλου.

Τον άνθρωπο που έγινε “αδελφός” του, επί πολλές δεκαετίες, ως στενός συνεργάτης, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του, αλλά πάνω από όλα ως φίλος.

Φίλος με συνέπεια ηθικής και αξιοπρέπειας, στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα. Χωρίς εκπτώσεις στην ηθική και την αξιοπρέπειά του.

Στην κηδεία του Γιάννη Αγγέλου, το μεσημέρι της Δευτέρας, ήταν παρούσα η “όλη Κεντροδεξιά”, καθώς και εκπρόσωποι του συνόλου του πολιτικού φάσματος, όπως και ευρύτερα του δημοσίου βίου.

Όπως ακριβώς άξιζε σε έναν ευπατρίδη της πολιτικής, η απώλεια του οποίου συμβολίζει ένα οδυνηρό τέλος εποχής, για την πολιτική όπως θα έπρεπε να είναι.

Ο Κώστας Καραμανλής αποχαιρέτησε τον “αδελφό” του, όπως του υπαγόρευε η καρδιά του. Αφήνοντας την καρδιά του να εκφραστεί με λόγια. Και κανένας δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

“Ήσουν πάντα εκεί. Σεμνά, διακριτικά αλλά με πίστη και αφοσίωση.

Θα μας λείψεις. Θα μου λείψεις.

Αντιπροσώπευες ό, τι πιο γνήσιο υπάρχει.

Στάθηκες όρθιος απέναντι στο ψέμα και τη συκοφαντία. Πάλεψες παλικαρίσια και δικαιώθηκες.

Ήσουν το φως. Και στο τέλος, το φως πάντα νικάει το σκοτάδι”, είπε μεταξύ άλλων ο Κώστας Καραμανλής για τον Γιάννη Αγγέλου

ysterografa

αφήστε ένα σχόλιο


− 3 = ένα