ΑΝΟΧΗ ΤΕΛΟΣ

Έχουν περάσει επτά μήνες από την ανάληψη ων καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής του δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου και θα πρέπει να πούμε ότι κατά όσο μας αφορά αποφύγαμε την σκληρή κριτική, κρατήσαμε μια καθαρή και έντιμη στάση έτσι που να δώσουμε στην νέα δημοτική αρχή τον χρόνο που χρειάζεται προκειμένου να οργανωθεί ώστε να μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για την αποτίμηση της πορεία της.

Επειδή τελευταία πολλά λέγονται και ακούγονται, θεωρούμε ότι η περίοδος χάριτος έχει πλέον εξαντληθεί και ότι οι πολίτες θα πρέπει να ενημερώνονται τόσο για τα έργα της δημοτικής αρχής όσο και για τα έργα αυτών των κυρίων που εμπιστεύτηκαν για να τους εκπροσωπήσουν ώστε να έχουν καλύτερη άποψη για το αν και πόσο αυτοί ανταποκρίνονται στον θεσμικό τους ρόλο.

Στους επτά αυτούς μήνες θα πρέπει να ομολογήσουμε  ότι πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι το έργο που έχει παραχτεί φαίνεται να είναι μηδενικό. Δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως και μόνο οι φωτογραφίες με τις λεζάντες κάποιων ψωνισμένων που έχουν επιτελικό ρόλο ανεβαίνουν στο διαδίκτυο μόνο και μόνο για την προσωπική τους προβολή και δημοσιότητα.

Πολλοί  μιλούν για μια διοίκηση που  δεν έχει πράξει απολύτως τίποτα και έχει γυρίσει την πλάτη στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες και επαφίενται σε φωτογραφήσεις του κ@λου σε εργάκια βιτρίνας για το θεαθήναι που συνοδεύονται από το πλατύ χαμόγελο της κάθε ψωνάρας σαν εκείνους τους τετράποδους  φίλους μας με τις σκυλομασέλες.

Ως φαίνεται τα ευρωπαϊκά προγράμματα και πολλές άλλες προεκλογικές εξαγγελίες ή αναστέλλονται για αργότερα, ή ήταν απλά το γνωστό ποιηματάκι που ξεστομίζουν οι πολιτικάντηδες για να υφαρπάξουν την ψήφο του αφελή πολίτη.

Ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου πολιτευτής στο επάγγελμα θα πρέπει να αφουγκράζεται ότι πλέον η κοινωνία βρίσκεται σε ανθρωπιστική κρίση και κουραστεί από λόγια που δεν συνοδεύονται από τις αντίστοιχες πράξεις και προφανώς οι πολίτες έχουν καταλάβει ότι το πολύ λάδι  – λάδι χωρίς τηγανίτα, είναι απλά μπούρδες  και γυρίζει την πλάτη σε αυτούς που καθοδηγούνται από προσωπικό και μόνο συμφέρον.

Επίσης ιδιαίτερη εντύπωση και πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει η επιστημονική ευρηματικότητα ορισμένων, για το βόλεμα των δικών τους παιδιών, ή  πελατειακές σχέσεις και ή εξόφληση προεκλογικών γραμματίων που όπως λέγεται πολλά απ’ αυτά γίνονται με αδιαφανείς διαδικασίες που προκαλούν.

Οφείλουμε επίσης να αναφερθούμε στα όσα λέγονται για τον αυταρχισμό του Γιώργου Παπανικολάου και την επιθετική τακτική του στο τύπο και να πούμε ότι η στάση του απέναντι στον τοπικό τύπο που σύσσωμος  πια εκφράζει την δυσαρέσκεια του στο πρόσωπο του για τον οποίο όπως λέγεται και γράφεται ότι  ξεγέλασε τους πολίτες από την πρώτη κι όλας μέρα άσκησης των καθηκόντων του,  είναι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα για το πώς εννοεί ο νέος αυτός πολιτικός την Ελευθεροτυπία όταν μην αντέχοντας στην κριτική που του γίνεται, δεν χάνει την ευκαιρία να επιδεικνύει την πολιτική του  υπόσταση και το προσωπικό του στυλ και θέλοντας να τρομοκρατήσει για να κλείσει στόματα, καταφεύγει σε αγωγές και μηνύσεις για δήθεν προσβλητικά δημοσιεύματα.

Εμείς δεν θα σταματήσουμε να λέμε ότι ο τύπος  θα πρέπει να μένει αλογόκριτος και ανεπηρέαστος αφού έτσι αποτελεί την θεμέλια λίθο μιας δημοκρατικής κοινωνίας και να μην καταπιέζεται από εκφοβισμούς,  ρεβανσιστικές συμπεριφορές και μεθόδους  που μόνο κακό κάνουν.  Ο δήμαρχος Γιώργος   Παπανικολάου θα πρέπει να διδαχτεί από τα σφάλματα του τραμπουκισμού,  της αλαζονείας , της αδιαφορίας και της έπαρσης  αυτών που ήθελαν να φιμώσουν τον τοπικό τύπο που σήμερα βρίσκονται στο περιθώριο.  Επιμένω να λέω ότι ο δήμαρχος  Γιώργος Παπανικολάου θα πρέπει να κάτσει στο ίδιο τραπέζι να συνομιλήσει, να  ανταλλάξει απόψεις,  να ακούσει τα προβλήματα όλων ανεξαιρέτως  και αν είναι δυνατόν να βοηθήσει για την σωτηρία και την αναβάθμιση του τοπικού τύπου.

Με σκοπό πάντα την ουσιαστική και  την χωρίς  στραβισμό  ενημέρωση των αναγνωστών μας  και προς αποφυγήν παρεξήγησης οφείλουμε να κάνουμε γνωστό ότι τόσο από την ιστοσελίδα της “Τσούχτρας” όσο και από την επανέκδοση της εφημερίδας  “ Γλυφαδιώτης” θα επιμένουμε όσο κι αν αυτό ενοχλεί,  να μην μασάμε τα λόγια μας και να λέμε τα σύκα – σύκα και την σκάφη – σκάφη. Όσο για κάποιους ξεκούμπωτους που θα θελήσουν να πουν ότι διακατεχόμαστε από εμπάθεια κατά της δημοτικής αρχής και προσωπικά κατά του δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου, έχουμε καθήκον και υποχρέωση να  τους πούμε ότι θα στηρίξουμε με όλη μας την δύναμη οτιδήποτε καλό και θα επικροτούμε όλες τις θετικές ενέργειες της δημοτικής αρχής, ενώ αντίθετα θα στηλιτεύουμε και θα αποδοκιμάζουμε  δημόσια με δριμύτητα την ανυπαρξία των έργων , τις πάσες, τις μάσες και κάθε μορφή σκανδάλων, καθώς  και τους θεατρινισμούς κάποιων ηθοποιάκων  στο διαδίκτυο  που προς χάριν  προβολής τους, εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο .

ΑΝΟΧΗ ΤΕΛΟΣ  και για την μείζονα  αντιπολίτευση  που δυστυχώς δείχνει να  πελαγοδρομεί αφού από τις μέχρι σήμερα εκτιμήσεις, παρουσιάζεται  εξοργιστικά χωρίς νεύρο και τσαγανό,  αδιάφορη και ανύπαρκτη, να αποφεύγει να κονταροχτυπηθεί στα ίσα με την διοίκηση όταν χρειάζεται και επιμένει να κατεβαίνει ένα σκαλοπάτι πιο κάτω, τόσο που σε κάνει να σκέπτεσαι αν υπάρχει, κι αν μπορεί να ανταποκριθεί στον θεσμικό της ρόλο και που σε βάζει σε σκέψεις και υποψίες για το αν τελικά θέλει να αφήσει το χρόνο να περνάει χαλαρά διευκολύνοντας έτσι τα “σχέδια” της δημοτικής αρχής, σηκώνοντας κάποιες φορές τους τόνους  υποκρινόμενοι ότι τσακώνονται, για τα μάτια του κόσμου..

Προσωπική μου άποψη την οποία έχω εκφράσει δημόσια είναι ότι  ο τέως δήμαρχος Κώστας Κόκκορης υπήρξε καλός δήμαρχος για την πόλη, όμως δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι έχει χάσει πολύ από την δυναμική, την σπιρτάδα και την μαχητικότητα του, τόσο που σε κάνει να βάζεις ιδέες αν τελικά κάνει αγγαρεία… μέχρι να παραδώσει.

Ο Κώστας Κόκκορης  δεν θυμίζει σε τίποτα τον γνωστό μπουλντόζα που έπαιρνε παραμάζωμα όποιον έβρισκε μπροστά του, κάνοντας εποικοδομητική αντιπολίτευση για την πόλη που τόσο το έχει ανάγκη.

Η ανοχή λοιπόν τέλος προς όλους

 

αφήστε ένα σχόλιο


− 1 = μηδέν