ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μου.

Κι αυτούς που μας ψήφισαν, αλλά και αυτούς που επέλεξαν να στηρίξουν άλλους συνδυασμούς, για τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής.

Το  χθεσινό αποτέλεσμα, το οποίο ασφαλώς και σέβομαι απόλυτα, μας έστειλε το μήνυμα ότι δεν αντιμετωπίσαμε όσο αποφασιστικά έπρεπε τις δυνάμεις εκείνες που εκπροσωπούν στο Δήμο μας το λαϊκισμό, την ανευθυνότητα και την αναποτελεσματικότητα.

Δεν δώσαμε όση σημασία έπρεπε στα δικαιολογημένα παράπονα συμπολιτών μας για προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου μας, τα οποία κληρονομήσαμε από το χθες, αλλά δεν καταφέραμε να επιλύσουμε στη διάρκεια της πρώτης θητείας μας.

Θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μου ότι πήραμε το μήνυμα τους.

Και θα κάνουμε ότι χρειαστεί, για να διορθώσουμε όσα μας ενοχλούν.

Σε αυτήν όμως την κρίσιμη  χρονική συγκυρία, που στην Πατρίδα μας συντελείται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, κατά την οποία  χάνουν κατά κράτος οι πολιτικές δυνάμεις εκείνες που οδήγησαν την κοινωνία σε απελπισία και τη χώρα σε αλλεπάλληλες εθνικές ταπεινώσεις, εμείς να εμπιστευθούμε το μέλλον μας σε πρόσωπα και παρατάξεις που εκφράζουν ότι αποδοκιμάζεται σήμερα στην Ελλάδα.

Δεν μας συμφέρει ο Δήμος Σαρωνικού να πάει κόντρα στη λογική. Κόντρα στην σημερινή πολιτική πραγματικότητα.

Δεν μπορεί ο Δήμος Σαρωνικού να εμπιστευθεί το μέλλον του σε πρόσωπα που ταυτίζονται απόλυτα με μια περιφερειάρχη που αποδοκιμάστηκε από το 81% των πολιτών της Αττικής κι ένα κόμμα, που δεν εμπιστεύεται ούτε καν ένας στους πέντε πολίτες.

Δεν μπορεί ο Δήμος Σαρωνικού να έχει την 1η Σεπτεμβρίου μια δημοτική αρχή που δεν θα μπορεί να ανοίξει τις πόρτες της αυριανής κυβέρνησης και της αυριανής διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, γιατί αυτό θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή μας.

Δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε μια δημοτική αρχή που δεν έκανε έργο στο παρελθόν και δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα κάνει έργο και στο μέλλον. Ένα πρόσωπο που δεν έχει κάνει καμία αυτοκριτική για τα λάθη που διέπραξε, για όσο διάστημα διοίκησε στο παρελθόν το Δήμο μας.

Δεν έχουμε το δικαίωμα να παίξουμε στα ζάρια το μέλλον των παιδιών μας και να καταδικάσουμε τον τόπο μας να ζει και τα επόμενα χρόνια, με τα ίδια προβλήματα που κληρονομήσαμε από το χθες.

Είχαμε τη δυνατότητα την προηγούμενη Κυριακή  να εκφράσουμε τη συμπάθειά μας σε πρόσωπα που συντάχθηκαν με τις δυνάμεις του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας, αλλά και σε παρατάξεις που δημιουργήθηκαν δικαιολογημένα, για να καλύψουν κενά που εμείς αφήσαμε.

Αυτή την Κυριακή όμως δεν υπάρχουν περιθώρια για επιπόλαιες επιλογές. Δεν υπάρχουν περιθώρια για ψήφους συμπάθειας. Δεν χρειαζόμαστε συμπαθείς, χρειαζόμαστε χρήσιμους κι αποτελεσματικούς.

Δεν υπάρχουν περιθώρια να συνταχθούμε με πρόσωπα που στηρίζονται από κομματικές δυνάμεις που αποδοκιμάζονται σε όλη τη χώρα .

Κάθε ψήφος στον αντίπαλό μας την προσεχή Κυριακή, θα είναι  ψήφος ενάντια στο συμφέρον του τόπου.

Θα είναι ψήφος συνενοχής στο λαϊκισμό , την απραξία και τη στασιμότητα. Σε όσα μας κρατούν πίσω.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια για πειράματα. Την Κυριακή αποφασίζουμε αν ο τόπος μας τα επόμενα χρόνια θα πάει μπροστά, ή αν θα επιστρέψουμε πίσω, στα χρόνια της απραξίας.

Σας καλώ αυτή την Κυριακή να στηρίξετε με την ψήφο σας την δική μας παράταξη, η οποία παρά τα λάθη που έχουμε κάνει,

είναι  εκείνη που μπορεί να εγγυηθεί μια δημιουργική συνέχεια για τον τόπο μας.

Γιώργος Σωφρόνης

Δήμαρχος Σαρωνικού

Επικεφαλής παράταξης «Σαρωνικός αύριο»

 

αφήστε ένα σχόλιο


εννέα × = 63