ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ «ΜΑΡΙΛΕΝΑ»

Το iglyfada βρέθηκε στον ιστορικό, θερινό κινηματογράφο «Μαριλένα Cinema», στην οδό Αιγύπτου 123, στην Άνω Γλυφάδα, ο οποίος άνοιξε τις πόρτες του για φέτος και επίσημα την Πέμπτη, εγκαινιάζοντας, έτσι, μία ακόμα καλοκαιρινή σεζόν.

Εκεί είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον ιδιοκτήτη αυτού του πολύ όμορφου χώρου, που συνεχίζει και διατηρεί τα παραδοσιακά και ρετρό του στοιχεία, Διονύση Κρασσά και να μάθουμε πολλές λεπτομέρειες και πληροφορίες για τον ιστορικό αυτό χώρο ψυχαγωγίας της Γλυφάδας.

AAAAAAAAAAAAAAA

 

 

 

 

 

 

 

 

\

 

 

 

 

 

 

Όπως πληροφορηθήκαμε, ο κινηματογράφος αυτός άνοιξε για πρώτη φορά το 1962 και από τότε λειτουργεί με κάποια διαλείμματα ενδιάμεσα και συγκεκριμένα από το 1974 μέχρι το 1978 και από το 2000 έως το 2015 όπου ήταν κλειστός. Από το 2015 λειτουργεί και πάλι κανονικά κάθε χρόνο περίπου από τα μέσα Μαΐου μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για έναν πολύ όμορφο και ζεστό χώρο, που συνδυάζει το παλιό με το νέο, το παραδοσιακό με το μοντέρνο. Διαθέτει 320 θέσεις, ενώ αξίζει αν σημειωθεί πως εκεί προβάλλονται όχι μόνον κινηματογραφικές ταινίες, αλλά και θεατρικές παραστάσεις και θέατρο σκιών, καθώς έχει κανονική θεατρική σκηνή και όχι ένα απλό πανί, όπως συμβαίνει συνήθως. Σημειώνεται πως στο χώρο υπάρχει και ράμπα για ΑμΕΑ, ώστε να μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση και να μπαίνουν άνετα μέσα.

anoigei-kai-pali-to-istoriko-therino-sinema-marilena_1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επίσης το σινεμά έχει εφοδιαστεί με υπερσύγχρονα ψηφιακά συστήματα με ήχο «dolbydigital» και συγκεκριμένα έχει 3 κεντρικά ηχεία και 12 περιφερειακά, κάτι που δίνει τη δυνατότητα στο θεατή να απολαύσει στο έπακρον την ταινία που παρακολουθεί, ενώ, φυσικά, όλες οι ταινίες που προβάλλονται είναι σε πρώτη προβολή.

Αυτό που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και που μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί με το που επισκεφτεί το χώρο είναι ο παραδοσιακός, ρετρό χαρακτήρας, που συντηρείται στις λεπτομέρειες, όπως στον κήπο περιμετρικά του χώρου που περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία ανθέων και δέντρων, στο χαλικόστρωτο δάπεδο, ακόμα και στις παλιές, παραδοσιακές, αλλά εξίσου αναπαυτικές καρέκλες. Στην πραγματικότητα είναι σαν μία πλατεία μέσα στην καρδιά της πόλης, ανάμεσα σε πολυκατοικίες, που δίνει μία νότα εξοχής και δροσιάς, δηλαδή, δεν είναι μία κλασική ταράτσα, όπως συμβαίνει συνήθως με τα θερινά σινεμά.

_2BAR

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχεδόν κάθε Δευτέρα οι υπεύθυνοι του «Μαριλένα Cinema» φιλοξενούν στο χώρο παιδική παράσταση, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στο σινεμά αυτό έχουν παίξει ή και απλά περάσει ως θεατές παλιά και νεότερα μεγάλα ονόματα του ελληνικού καλλιτεχνικού στερεώματος, όπως ο Σταυρίδης, ο Σπαθάρης, ακόμα και γνωστοί τραγουδιστές.

Φυσικά, στο χώρο υπάρχει και μπαρ που διαθέτει μεγάλη ποικιλία από μπύρες, ενώ σερβίρονται και ποτά και κοκτέιλς, τα οποία μπορούν οι επισκέπτες να συνοδεύσουν με διάφορα σνακ, όπως το κλασικό για αντίστοιχους χώρους ποπ κορν κ.ά.

anoigei-kai-pali-to-istoriko-therino-sinema-marilena_5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κάθε Τετάρτη η γενική είσοδος για όλους είναι 5 ευρώ, ενώ για ηλικιωμένους άνω των 65 ετών, για ανέργους και για φοιτητές είναι πάντα στα 5 ευρω. Η κανονική τιμή εισιτηρίων είναι στα 7 ευρώ, αλλά υπάρχει συμφωνία με διάφορες εταιρείες για εκπτώσεις σε διαδικτυακές κρατήσεις ηλεκτρονικών εισιτηρίων, όπως συμβαίνει, πλέον και με τους περισσότερους κινηματογράφους.

Το «Μαριλένα Cinema» βρίσκεται στη διεύθυνση: Αιγύπτου 123, στην Άνω Γλυφάδα. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα: https://marilena.com.gr/.

anoigei-kai-pali-to-istoriko-therino-sinema-marilena_4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

iglyfada

αφήστε ένα σχόλιο


9 − = οκτώ