Αλλού η κοινωνία, αλλού τα συνδικάτα και ο ΣΥΡΙΖΑ

Την ώρα που η ελληνική κοινωνία έδινε μάχη με την πανδημία ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δυνάμεις που υποστήριζε προχωρούσαν σε δεκάδες κινητοποιήσεις σε ολόκληρη τη χώρα για την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Στην καρδιά του περασμένου χειμώνα. Στη συνέχεια μια κάποια χαλαρή κάλυψη έδιναν στελέχη του χώρου και στα περίφημα κορωνοπάρτι στις πλατείες και σε πανεπιστημιακούς χώρους. Μιλώντας για την ανάγκη να αφήσουμε (ποιοι είναι αλήθεια) τους νέους να ανασάνουν και να ερωτευτούν!  Και τώρα, που η χώρα κάνει τα πρώτα της βήματα μετά το lockdown, συνδικάτα (του Δημοσίου κυρίως) και ΣΥΡΙΖΑ δεν χάνουν την ευκαιρία να κάνουν δύσκολη τη ζωή των πολιτών. Εμπόρων και εργαζομένων στο κέντρο της Αθήνας οι οποίοι αγωνιούν για τις επιχειρήσεις και τις δουλειές τους. Αλλά, αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί τους επαγγελματίες των κινητοποιήσεων οι οποίοι έβαλαν πορείες και πρωί και απόγευμα! 

«Δεν έχουμε κόσμο» έλεγε το πρωί στην παρέα του, σε καφέ κοντά στην Πλατεία Κλαυθμώνος, όπου ήταν το απεργιακό ραντεβού της ΑΔΕΔΥ, στέλεχος της Κουμουνδούρου προερχόμενο από τη Χαριλάου Τρικούπη. Ο ίδιος εξηγούσε ότι «προσπαθώντας και εγώ να έρθω έβλεπα μόνο αγανακτισμένους πολίτες, εργαζόμενους που δεν μπορούσαν να πάνε στις δουλειές τους». Όμως, το αυτί των επιτελών του ΣΥΡΙΖΑ δεν ιδρώνει, επιμένοντας σε ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής χωρίς κανένα νόημα. Χωρίς καμία ουσιαστική ανταπόκριση της κοινωνίας. Αντίθετα, όπως δείχνουν και οι έρευνες της κοινής γνώμης, αυτού του είδους οι πολιτικές συμπεριφορές έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη δημοφιλία και την εκλογική επιρροή της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η οποία στην πρώτη κινητοποίηση είχε καταφέρει να παρασύρει και το Κίνημα Αλλαγής. 

«Αυτή η κατάσταση φέρνει συνδικάτα και κόμματα απέναντι στους πολίτες οι οποίοι πιστεύουν ότι οι βολεμένοι και εκ του ασφαλούς κάνουν κινητοποιήσεις αγνοώντας τις επιπτώσεις στις δικές τους ζωές» εξηγεί στο dailypost.gr στέλεχος εταιρίας ερευνών της κοινής γνώμης. «Κανείς δεν λέει όχι σε απεργία και πορεία, αλλά όταν πραγματικά υπάρχει κίνημα, όχι όταν οι αντιδράσεις είναι στο μυαλό κάποιων» συνέχισε στο σκεπτικό του ο συνομιλητής μας. Χαρακτηριστικό της χαμηλής ανταπόκρισης του κόσμου στο απεργιακό κάλεσμα είναι ότι ακόμη και τα σάιτ που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ στηρίζονται σήμερα σε φωτογραφίες από τις κινητοποιήσεις του… ΠΑΜΕ! Καθώς, εκεί όπου έχει δώσει την «αγίδα» της η Κουμουνδούρου οι συμμετέχοντες δεν αρκούν για καλά επαναστατικά στιγμιότυπα. 

dailypost.

αφήστε ένα σχόλιο


7 × = σαράντα εννέα