ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ: ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Καμία τύχη δε θα είχε η Εθνική μας ομάδα στο Euro της Γαλλίας, όπως ξεκαθαρίζει ο Νίκος Αλέφαντος στον sportdog. “Όταν ασχολείσαι ακόμα με τον Χριστοδουλόπουλο, τι να λέμε”!

Να ξεκινήσω με ένα ερώτημα του Θέμη, αν θα είχε τύχη η Ελλάδα σε αυτό το EURO. Έτσι όπως είναι τον τελευταίο καιρό η Εθνική μας, όχι, δε θα είχε τύχη. Πρέπει να βγάλουμε παίκτες, πρέπει να γίνει και σοβαρή δουλειά από προπονητή, όπως είχε γίνει με τον Ρεχάγκελ. Αλλά δεν έχουμε παίκτες. Τότε είχαμε παίκτες. Όταν ασχολείσαι ακόμα με τον Χριστοδουλόπουλο, τι να λέμε.

Σε αυτό το EURO βλέπω μικρές ομάδες που δαγκώνουν, καλές μικρές ομάδες. Την Αλβανία την είχα μπανίσει από το πρώτο ματς και είπα ύμνους γι΄ αυτήν, έκανε έπειτα την πρώτη της νίκη σε όλη της την ιστορία σε μεγάλη διοργάνωση. Όταν μιλάμε για Αλβανία στο ποδόσφαιρο, μιλάμε για ανυπαρξία όλα τα χρόνια πριν. Όμως αυτή τη στιγμή είναι καλύτερη ομάδα από τη δική μας!

Τρέχουνε πολύ, έχουν εξαιρετική φυσική κατάσταση, έχουν ψυχή, αμύνονται εκπληκτικά με ιταλό προπονητή, έχουν αλληλοκαλύψεις, δύο κόφτες, δύο κυνηγούς ο ένας μπροστά από τον άλλο, κοντά οι γραμμές, φεύγουν γρήγορα μπροστά, μου άρεσαν. Και ξέρουν μπάλα.

Η Ουαλία επίσης, εκπληκτική. Με 4-4-2 ή 4-5-1 όταν αμύνονται, κλείνουν καλά τους χώρους κοντά στη μεγάλη περιοχή, με μια μορφή σε αυτό το EURO, τον Μπέιλ που την έχει πάρει στις πλάτες του. Τον αγαπάνε και τον έχουν εθνικό ήρωα, τα δίνει όλα λοιπόν και τους τραβάει, όλα τα λεφτά είναι αυτός. Πολύ καλή ομάδα η Ουαλία γενικώς. Μία πολύ μικρή χώρα. Προκρίθηκαν.

Όπως και η Ισλανδία πολύ καλή ομάδα, και αυτήν την μπάνισα από την αρχή, προκρίθηκε.

Όπως και το Έϊρε πολύ καλή ομάδα, με προπονητή τον Νιλ που έχει σοβαρή καριέρα, έχει πάρει πολλούς τίτλους με τη Σέλτικ, έξυπνος προπονητής, παίζει μοντέρνο ποδόσφαιρο. Και αυτή προκρίθηκε. Ευνοήθηκε βέβαια από την αδιάφορη Ιταλία που είχε πάρει ήδη την πρόκριση με 2 νίκες, και κατέβασε αναπληρωματική ομάδα ο Κόντε.

Πολύ δύσκολο το ματς με την Ισπανία για τους Ιταλούς τώρα, είναι δύο από τις τρεις ομάδες που είχα διαλέξει με το που είδα τα πρώτα ματς, αυτές οι δύο μαζί με τη Γαλλία. Οι Ισπανοί μού αρέσουν για την μπάλα που παίζουν και οι Ιταλοί για την τακτική που έχουν.

Παρατηρείστε τους Ιταλούς πώς κάνουν διαγώνια κάλυψη στην άμυνα όταν ο αντίπαλος έχει την μπάλα στη μία ή στην άλλη άκρη. Φρούριο. Κι αν πας από τον άξονα; Εκεί σε περιμένουν 3 στόπερ με 2 χαφ, πώς να τους τρυπήσεις; Προσέξτε επίσης ότι όταν επιτίθεται η Ιταλία, και τα τρία στόπερ μένουν πίσω! Πώς να τους αιφνιδιάσεις; Και είναι κλάσης στόπερ, ακόμα και 4 αντίπαλοι να βγουν στην κόντρα, οι 3 της Ιταλίας τους καθαρίζουν.

Γουστάρω πολύ τον προπονητή της Ιταλίας, παίζει υποδειγματικά το 5-3-2. Αν είχε 2 μεγάλους παίκτες αυτή η ομάδα, θα διεκδικούσε το τρόπαιο. Όμως δεν έχει παικταράδες. Οι στόπερ της είναι πολύ καλοί, αλλά στα χαφ και στην επίθεση έχει αδυναμίες. Αν είχε τον Μπέιλ ή τον Ρονάλντο θα ήταν άλλη ομάδα.

Πάμε τώρα στον Ρονάλντο ο οποίος στο τελευταίο ματς αναστήθηκε. Μετά από παρατεταμένο ντεφορμάρισμα και με τη Ρεάλ και με την εθνική Πορτογαλίας αναστήθηκε και πήρε την ομάδα στην πλάτη του. Εκπληκτικός ήταν, με τρέλανε σε αυτό το ματς. Έβαλε 2 προσωπικά γκολ και έκανε πολύ ωραία πάσα στο άλλο γκολ.

Το ματς πάντως ξέφυγε από τους προπονητές, δεν είναι σοβαρό να βλέπεις ματς να λήγει 3-3. Οι Ούγγροι ήταν πολύ καλοί.

Η άμυνα των Πορτογάλων έχει πρόβλημα, τα στόπερ μπάζουν, ο Πέπε δεν είναι γρήγορος και ο Καρβάλιο μεγάλωσε πολύ σε ηλικία, έχω βαρεθεί να τον βλέπω. Ο Βιερίνια δεν είναι δυνατό μπακ αμυντικά. Η άμυνά τους έχει μεγάλες αποστάσεις με τους μέσους. Τελικά τους έσωσε ο Ρονάλντο.

Η θέση του είναι σέντερ φορ για εμένα, πολύ καλά έπαιξε ως φορ, εκεί πρέπει να παίζει και στη Ρεάλ! Τα έχει όλα ο Ρονάλντο ώστε να παίζει καθαρός φορ. Έχει ταχύτητα, έχει δύο πόδια κανόνια, έχει ντρίμπλα, έχει φοβερή κεφαλιά, άλμα που μένει στον αέρα. Γκολτζής είναι επίσης. Τίποτα δεν του λείπει για να κάνει νέα καριέρα ως φορ.

Το Βέλγιο έδειξε ξανά ότι έχει καλούς παίκτες, και δεν έχει ανέβει ακόμα ο Αζάρ. Πάντως ο Λουκάκου είναι πολυδιαφημισμένος, είναι καλός μεν στην περιοχή, αλλά αρκούδα! Έτσι γράψε το, αρκούδα.

Και να σας πω κάτι; Αυτή η ομάδα θεωρητικά έχει τα φόντα να πάει τελικό, όμως ως ομάδα έχει κενά, θα πρέπει να κοιμηθούν οι άλλοι για να το πάρει. Έχει κενά. Παρ΄ ότι έχει καλό τερματοφύλακα τον Κουρτουά και καλό στόπερ τον Βερμάελεν. Και η μπροστινή της τριάδα, αν βρεθεί σε μέρα, μπορεί να σε κάνει άνω κάτω.

Η Σουηδία δεν ήταν άσχημη σε αυτό το ματς, όμως ο Ιμπραϊμοβιτς ήταν μπλοκαρισμένος και ο Μπεργκ χάλια, έγινε και αλλαγή. Γενικώς η Σουηδία σε αυτό το EURO απέτυχε, μαζί με τη Ρωσία ήταν για εμένα οι χειρότερες ομάδες.

Τώρα θα έχουμε ωραία ματς να δούμε, θα εμφανιστούν διαφορετικές οι ομάδες στα νοκ άουτ.

Οι Γερμανοί πάντα είναι στα φαβορί, αλλά δε με πείθουν ως τώρα.

Οι Γάλλοι μου αρέσουν, γρήγορη ομάδα, τη βλέπω ευχάριστα, πρέπει όμως να γίνουν ακόμα πιο καλοί για να πάνε τελικό.

Οι Άγγλοι ως τώρα λίγα πράγματα. Πριν το EURO τους πίστευα ότι μπορεί αυτή τη φορά να δείξουν κάτι καλύτερο. Έχουν παίκτες για κάτι καλύτερο από τις αποτυχίες που έχουν παρουσιάσει επί χρόνια. Όμως λίγα πράγματα και πάλι. Ως τώρα. Να δούμε μήπως μεταμορφωθούν.

Αυτόν τον Λαλάνα που βάζουν έξω δεξιά, αν τον έπαιρνα στα χέρια μου θα τον έκανα ένα ωραίο …στόπερ! Όπως είχε πάρει τον Μαυρίδη από σέντερ φορ ο Γκμοχ στον Παναθηναϊκό και τον έκανε σέντερ μπακ με μεγάλη καριέρα επί χρόνια.

αφήστε ένα σχόλιο


επτά × 1 =