ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ: ΕΓΩ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΟ “ΕΓΚΛΗΜΑ” ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΩΝ

Τα σπάει ο Αλέφαντος στο Sportdog και για …μπάσκετ! Ποιον αποθεώνει τρελά και πού κολλάνε με το χθεσινό ματς οι …Μέσι και Ρονάλντο; Τι προτρέπει τους Αγγελόπουλους;

Τα είδα τα ματς στο μπάσκετ, Αλέφαντο να διαβάζετε για τα αθλητικά, μεγάλη εμπειρία δεκαετιών. Ακούω που λένε για συστήματα και επιστήμες, μην πάτε μακριά, μην μπερδεύετε τον κόσμο. Τα πράγματα είναι απλά: Έχεις Σπανούλη κύριε; Έχεις Ρονάλντο, έχεις Μέσι, παίρνεις τους τίτλους! Το “έγκλημα” το έκαναν οι Γιαννακόπουλοι όταν έχασαν τον Σπανούλη, επειδή ο άλλος ένιωθε δεύτερος στη σκιά του Διαμαντίδη.

Έχεις Μέσι και Ρονάλντο και χάνεις τον έναν από τους δύο; Έγκλημα. Διπλή απώλεια διότι όχι μόνο τον χάνεις εσύ, αλλά τον αφήνεις να πάει στο μεγάλο αντίπαλό σου!

Αυτός άλλαξε την κατάσταση μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια. Αν δεν έχανε τον Σπανούλη ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός θα παρέμενε πίσω από τον Παναθηναϊκό όλα τα χρόνια.

Δεν επιτρέπεται κύριε να δίνεις περισσότερα στον Διαμαντίδη, δεν επιτρέπεται να δίνεις περισσότερα στον Ρονάλντο ή στον Μέσι και να χάνεις τον έναν από τους δύο. Όχι, θα τους δίνεις τα ίδια, κι αν συμπαθείς περισσότερο κάποιον χώσε του στα κρυφά.

Όλα τα συστήματα τα διαλύει αυτός ο παίκτης. Φοβερό πράγμα. Μέσα στην έδρα του Παναθηναϊκού, δεύτερη σερί φορά τούς παίρνει την μπουκιά από το στόμα στο τέλος, μόνος του. Μόνος του. Τι συστήματα, δώσε του την μπάλα και καθάρισε.

Τρελάθηκαν οι Παναθηναϊκοί όταν πήρε την μπάλα ο Σπανούλης πάλι. Σου λέει ο προπονητής τι να κάνω τώρα, 82-80 είναι, να του κάνουμε φάουλ; Θα τα βάλει και θα μπλέξουμε. Σε τρελαίνει αυτός, ότι και να κάνεις σού τα βάζει. Φάουλ τού κάνεις; Τα βάζει. Τον παίζεις ασφυκτικά έξω, κάνει μπάσιμο. Του δίνεις λίγο χώρο, σηκώνεται από μακριά και τα βάζει. Από παντού τα βάζει ρε!

Τον πιάνει ο Καλάθης στο ένα ματς, κάνει βήμα πίσω, πλάγιο, όπως να ΄ναι, και το βάζει. Τον πιάνει ο Διαμαντίδης στο άλλο ματς, κάνει βήμα πίσω πηδώντας και το βάζει. Δεν πιάνεται αυτός. Τα έχει κάνει και στην Ευρώπη αυτά. Θα βρει τον τρόπο να σου το χώσει το τρίποντο και να σε ξεκάνει.

Έλειπε ο Πρίντεζης και ο Λοτζέσκι λέει. Σιγά τα αβγά! Καλός παίκτης ο Πρίντεζης αλλά δεν είναι Σπανούλης. Ο Σπανούλης να μη λείπει, αυτός κάνει τη διαφορά.

Με ρωτάει ο Σινάνογλου περί της ανανέωσης του συμβολαίου του και της ηλικίας του. Ρε, αφήστε αυτά, ο άνθρωπος σού δίνει τίτλους, τρεχάτε Αγγελόπουλοι και κλείστε τον, φουλ. Ας έχει μεγαλώσει σε ηλικία. Αυτός είναι η σημαία, τις σημαίες δεν τις αφήνεις. Αυτός είναι το γκολ σου, αυτός είναι το καλάθι σου, αυτός είναι ο Μέσι, αυτός είναι ο Ρονάλντο, έχετε τρελαθεί; Τι συζητάτε τώρα. Πόσα θέλει, τόσα, πάρε λίγο λιγότερα και μείνε, εδώ θα κλείσεις την καριέρα σου. Άλλαξες τον πρωταθλητή στο ελληνικό μπάσκετ και θα σε αφήσουμε να φύγεις; Εσύ άλλαξες την ιστορία.

Καλά και τα συστήματα, καλοί οι άλλοι παίκτες, καλοί οι προπονητές, αλλά τις μεγάλες ομάδες τις φτιάχνουν οι μεγάλοι παίκτες. Η Σάντος δε θα ήταν ποτέ η Σάντος χωρίς τον Πελέ. Η Μπαρτσελόνα δε θα ήταν ποτέ η Μπαρτσελόνα χωρίς τον Μέσι. Οι ιταλικές ομάδες δε βλέπετε τι κάζο έχουν πάθει τα τελευταία χρόνια ενώ κάποτε κυριαρχούσαν στην Ευρώπη; Δε φέρνουν πια μεγάλους παίκτες. Οι μεγάλοι παίκτες κάνουν τη διαφορά. Το σύστημα στα δύσκολα είναι απλό: Δώστε την μπάλα στον Σπανούλη!

alefantos-basket

Επιμέλεια: Θέμης Σινάνογλου

αφήστε ένα σχόλιο


7 − = μηδέν