ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ: ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ ΤΕΤΟΙΟΝ ΠΑΙΔΑΡΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΜΠΑΛΑ

Ποιος άσος του Ολυμπιακού «τρέλανε» τον έμπειρο προπονητή

Είδα έναν Ολυμπιακό ο οποίος απέδειξε αυτό που φώναζα ότι έπρεπε να φύγει πολύ πιο μπροστά ο Χάσι. Τα είχε διαλύσει. Όταν δίνεις σε έναν προπονητή τέτοιο υλικό και σε πάει στη βαθμολογία πίσω από την ΑΕΚ, κοντεύεις να φας και 5 γκολ στο Καραϊσκάκη από τη Σπόρτινγκ, είναι για να του δίνεις τα παπούτσια στο χέρι.

Ο Λεμονής κατέβηκε στη Γιουβέντους άριστα στημένος. Πολύ καλός ο Ολυμπιακός στο α’ ημίχρονο. Όχι ψυχολογίες και τέτοια, εμένα σπάνια με ακούτε να μιλάω για ψυχολογία. Είσαι προπονητής; Κάνεις καλή προπόνηση; Έχεις καλή τακτική; Κόβει το μάτι σου; Βάζεις τους σωστούς παίκτες για κάθε ματς στην κάθε θέση; Αν τα κάνεις αυτά, αλλάζει η ομάδα.

Πολύ καλά πήγε ο 19χρονος ο Νικολάου, το είχα πει με την πρώτη που τον είχα δει σε ένα ματς Κυπέλλου ότι αυτός είναι παιδαράς που ξέρει μπάλα, τέτοια σωματικά προσόντα και τέτοια μπάλα δεν βρίσκεις εύκολα, πρέπει όμως να δουλέψει συνεχώς 10άρια, 20άρια, 30άρια να βελτιώσει την έκρηξη και την ταχύτητα. Μια χαρά τα πήγε όμως ο πιτσιρικάς με ολόκληρη Γιουβέντους.

Και άφησε ήσυχο με αυτήν την κίνηση τον Ρομαό που και στα στόπερ δεν φτούραγε και από το κέντρο έλειπε. Έδεσε σωστά τα χαφ του με Ρομαό και Ζντίελαρ να βοηθάνε την άμυνα, να κλείνει τους χώρους ο Ολυμπιακός, να παίζουν σε μικρούς χώρους πίσω αφού δεν υπάρχει ταχύτητα στα στόπερ και στους κόφτες.

Και έβαλε μπροστά στους κόφτες τον Οφόε. Ήταν μια πολύ καλή τριάδα στο κέντρο.

Με ρωτάει ο Σινάνογλου αν χωράει στο ελληνικό πρωτάθλημα Φορτούνης αντί για Ζντίελαρ. Ναι, μπορείς να κατεβάσεις τον Ρομαό κόφτη και Οφόε με Φορτούνη. Άριστη παρατήρηση. Πρέπει όμως να λύσεις το πρόβλημα στα στόπερ. Ο Νικολάου να εξελιχτεί, να γυρίσει και ο Μποτία και ο Σέρβος ο ψηλός.

Ο τερματοφύλακας ο ξένος ο Προτό καταπληκτικός. Έδειξε όχι μόνο την εμπειρία του, αλλά και ότι έχει κέφι να παίξει, και κρατάνε τα κότσια του, γρήγορος και ευλύγιστος.

Παραφωνία ήταν ο Εμενίκε. Σε αυτό το ματς αν είχες έναν φορ που να είναι πιο ταχύς και να ζητήσει και την προσωπική ενέργεια, μπορούσες να έχεις κάνει πρώτος γκολ εκεί και να πας για το μπαμ. Ή αν είχες έναν εξτρέμ που να βλέπει το γκολ στη θέση του Σεμπά. Αυτό είναι το πρόβλημά μας, τα έλεγα από το καλοκαίρι συνεχώς. Η μπροστινή γραμμή δεν βλέπει το γκολ, και τα στόπερ δεν έχουν ταχύτητα.

Κατά τα άλλα, επιτέλους είδαμε τα μπακ στη θέση τους, ο Φιγκέιρας δεξιά, και αριστερά ο Κούτρης που τα πήγε εξαιρετικά. Σκυλάκος είναι αυτός. Μπορεί να εξελιχτεί σε σπουδαίο μπακ μαθαίνοντας περισσότερα πράγματα.

Απέδειξε ο Ολυμπιακός ότι και παίκτες έχει και μπορεί να σταθεί στο κορυφαίο επίπεδο που είναι να αντιμετωπίζεις τη Γιουβέντους στην Ιταλία. Σωστές οι επιλογές του Λεμονή και στην τακτική και στα πρόσωπα για κάθε θέση. Αν δεν έμπαινε ο Ιγκουαίν, αυτοί πολύ δύσκολα θα έβαζαν γκολ.

Και προσέξτε, δεν έπαιζαν ΜαρίνΖιλέ, ο Σέρβος η μεταγραφή ο φορ, ο Σέρβος ο στόπερ που είναι τραυματίας ο ψηλός, ο Μποτία, ο Φορτούνης μπήκε αλλαγή στο τέλος, έχει παίκτες ο Ολυμπιακός.

Να προσέξουν τώρα τον Ατρόμητο διότι πάντα δημιουργεί προβλήματα στον Ολυμπιακό αυτή η ομάδα. Αν αυξηθεί η διαφορά των 5 βαθμών από την ΑΕΚ θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Μετά από ματς Τσάμπιονς Λιγκ πάντα είναι επηρεασμένος ο Ολυμπιακός

Καλά ρε Χάσι, δεν μπορούσε να παίξει ο Νικολάου στόπερ με την ΑΕΚ; Καταρχήν δεν έπρεπε να βγάλεις τον Ρομαό. Αλλά αν ήθελες να τον βγάλεις σώνει και ντε, να είχες φροντίσει να βάλεις αλλαγή τον νεαρό. Τι Ταχτσίδης στόπερ και αηδίες.

αφήστε ένα σχόλιο


− τρία = 4