ΑΓΩΝΙΩΔΕΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΜΑΝΤΡΑ

Σχεδόν 48 ώρες μετά τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τη δυτική Αττική προκαλώντας φονικές πλημμύρες με δεκαέξι ανθρώπους να βρίσκουν τραγικό θάνατο μέσα στα νερά και τις λάσπες, οι έρευνες συνεχίζονται για ακόμα τέσσερις αγνοούμενους, τέσσερις ανθρώπους που ακόμα δεν έχουν δώσει σημεία ζωής και η αγωνία για την τύχη τους κορυφώνεται.

Την ίδια ώρα, οι διασωθέντες στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο βρίσκονται αντιμέτωποι με την απόλυτη καταστροφή, με την πόλη τους να έχει μετατραπεί σε απέραντο λασπότοπο και αυτοκίνητα, μπάζα και φερτά υλικά σε δρόμους και σπίτια.

Σε αυτή την ανείπωτη τραγωδία, δεκαέξι άνθρωποι πλήρωσαν το υψηλότερο τίμημα, την ίδια τη ζωή τους.

Νεκρός ανασύρθηκε χθες το απόγευμα από τα συνεργεία της Πυροσβεστικής ο άνδρας, για τον οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι είχε καταπλακωθεί από φερτά υλικά και λάσπες στο υπόγειο του σπιτιού του, στη θέση Γεφυράκι στη Νέα Πέραμο. Πρόκειται για έναν άνδρα περίπου 50 ετών και η ανεύρεσή του ανεβάζει τον συνολικό αριθμό της θεομηνίας στη Δυτική Αττική στους 16.

Συγκεκριμένα, 13 νεκροί ανασύρθηκαν από την Πυροσβεστική, δύο από τη θαλάσσια περιοχή της Ελευσίνας από το Λιμενικό και ένας αγνώστων στοιχείων από της θαλάσσια περιοχή στον Σκαραμαγκά. Πρώτη εντοπίστηκε νεκρή μία γυναίκα 82 ετών, μέσα στο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη, στη Μάνδρα, προχθές το πρωί, κι ακολούθως η λίστα των τραγικών θυμάτων δεν σταμάτησε να μεγαλώνει.

Δείτε εδώ φωτογραφικό υλικό του newsbeast.gr από τις καταστροφές στη Μάνδρα.

Εκτός από την οδύνη για την απώλεια ανθρώπινων ζωών και τον πόνο τους για τις καταστροφές που έχουν υποστεί τα σπίτια και τα αυτοκίνητά τους, οι κάτοικοι της Μάνδρας και της Νέας Περάμου έχουν και τον φόβο του πλιάτσικου.  Πολίτες αναφέρουν πως έχουν δει περίεργες κινήσεις έξω από τα σπίτια τους, ενώ έχουν υπάρξει καταγγελίες για ληστείες. Η αστυνομία έχει δώσει εντολή για ενίσχυση των δυνάμεων της με αστυνομικούς από το κέντρο της Αθήνας ώστε να συνδράμουν στο δύσκολο έργο των υπολοίπων φορέων στα κρίσιμα 24ωρα που έπονται.

Βοήθεια στους πληγέντες έστειλε ο στρατός, διαθέτοντας έξι αξιωματικούς, 35 οπλίτες και δύο μόνιμους πολιτικούς υπαλλήλους καθώς και επτά φορτωτές γαιών, δύο φορτωτές/εκσκαφείς τάφρων, έναν ισοπεδωτή γαιών, ένα πυροσβεστικό όχημα, ένα ανυψωτικό γερανό και δύο ανατρεπόμενα οχήματα.

Πίσω από τις εικόνες καταστροφής και τους απολογισμούς, αυτό που συγκλονίζει είναι οι ανθρώπινες ιστορίες και τραγωδίες που εκτυλίσσονται μέσα στα γεμάτα λάσπη σπίτια και τους απροσπέλαστους δρόμους. «Έχει βουλιάξει όλη η πόλη και δεν υπάρχουν πυροσβεστικά οχήματα για να μπορέσουν να κάνουν την απάντληση των υδάτων. Είναι βουλωμένα και πλημμυρισμένα όλα τα υπόγεια. Η πυροσβεστική είναι από χθες βράδυ εδώ αλλά χρειάζονται πολύ περισσότερα οχήματα. Μου δώσανε ραντεβού για αύριο το πρωί. Ίσως αύριο το πρωί να μπορέσουν να με εξυπηρετήσουν. Έχει μπει η λάσπη μέσα και έχει καταστραφεί το σπίτι. Η μάνα μου που είναι 82 χρόνων, δεν έχει ξαναδεί τέτοιο πράγμα. Υπήρχαν πάλι τέτοια φυσικά φαινόμενα έντονα, αλλά όχι με αυτή την ένταση. Είναι πρωτόγνωρο αυτό που γίνεται. Φανταστείτε ότι εμείς εδώ είμαστε σε παράλληλη της Κοροπούλη. Η μεγάλη ζημιά έχει συμβεί ακριβώς από κάτω. Εμείς εδώ είχαμε ενάμισι μέτρο νερό» ανέφερε κάτοικος στο newsbeast.gr (δείτε εδώ το ρεπορτάζ).

ΜΑΝΔΡΑΜΑΝΔΡΑΜΑΝΔΡΑΜΑΝΔΡΑΜΑΝΔΡΑΜΑΝΔΡΑ

 

 

 

newsbeast.

αφήστε ένα σχόλιο


+ 2 = τρία