ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΠΡΟΣΒΛΕΠΟΥΝ ΣΕ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ

Τις καλύτερες των εντυπώσεων δημιούργησε στους δημάρχους της κεντρικής Μακεδονίας ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη χθεσινή συνάντηση στα γραφεία τα ΠΕΔΚΜ στη Θεσσαλονίκη.

Στα «πηγαδάκια» πριν, αλλά και μετά τη συνάντηση, οι παλαιότεροι αυτοδιοικητικοί της νέας σύνθεσης της ΠΕΔΚΜ, είχαν να λένε, ότι είναι η πρώτη φορά που θυμούνται έναν Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας να οργανώνει τέτοιες επαφές με δημάρχους κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ενός νέου θεσμικού πλαισίου.

«Αυτό το παλικάρι φαίνεται αποφασισμένο να κάνει δουλειά»… ήταν η φράση που κυκλοφορούσε στα περισσότερα χείλη και συναντούσε τη σύμφωνη γνώμη και εκπροσώπων εθελοντικών ομάδων, που έχουν δει πολλά τα τελευταία χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η αγωνία των περισσότερων δημάρχων, ιδιαίτερα των νεοεκλεγέντων είναι η ανάγκη να εξασφαλίσουν πόρους που θα χρειαστούν για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες πολιτικής προστασίας του επόμενου διαστήματος. Και γι` αυτό προσβλέπουν στον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και στο ενδεχόμενο ενός νέου προγράμματος ανάληψης των ληξιπρόθεσμων οφειλών δήμων προς τρίτους, καθώς αρκετοί νέοι δήμαρχοι δεν προλαβαίνουν να …υποδέχονται δικαστικές αποφάσεις που αποκαλύπτουν νέα χρέη τα οποία τους κληροδότησαν προηγούμενες δημοτικές διοικήσεις. Σε αρκετές περιπτώσεις δε, οι οφειλές αυτές που συσσωρεύονται αφορούν εργασίες εργολάβων, ιδιοκτητών μηχανολογικού εξοπλισμού, που «επιστρατεύθηκαν» από τις κατά τόπους δημοτικές αρχές για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων ακραίων φυσικών φαινομένων τα προηγούμενα χρόνια.

Τώρα οι δήμαρχοι, ανησυχούν πως σε περίπτωση αδυναμίας σύντομης ανταπόκρισης και στις δικαστικές διαταγές πληρωμής, θα δυσκολευτούν να καταφύγουν στους ίδιους έκτακτους συνεργάτες σε περιπτώσεις ακραίων φαινομένων.

 

parapolitika

αφήστε ένα σχόλιο


− 2 = τρία