Ένταση στο κέντρο της Αθήνας με μολότοφ και κυνηγητό σε γκρουπ κουκουλοφόρων

Ένταση δημιουργήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, από ένα γκρουπ που ήταν αποκομμένο από την πορεία που πραγματοποίησαν μαθητές και φοιτητές.

Συγκεκριμένα, άτομα που φορούσαν κουκούλες προκάλεσαν κάποιες ζημιές έξω από τον σταθμό του μετρό και στο σημείο που βρίσκεται η στάση του τραμ (μεταξύ των οποίων και το σπάσιμο κάποιων καμερών), οι δυνάμεις της Αστυνομίας αντέδρασαν και ήρθε απάντηση με το πέταγμα μιας μολότοφ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μαθητές παρέμειναν στη Σταδίου και δεν είχαν προλάβει να ανέβουν μέχρι τη Βουλή.

Ακολούθησε κυνηγητό και χρήση ελάχιστων χημικών, ενώ έγινε και μια προσαγωγή.

Πλέον, τα πράγματα είναι πολύ πιο ήρεμα.

Έτσι, εε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, με βασικό αίτημα τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνονται προς τη Βουλή. Ζητούν, μεταξύ άλλων, μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη (έως 15 μαθητές ανά τμήμα), προσλήψεις καθηγητών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά, επαρκές προσωπικό καθαριότητας και κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.

Το κεντρικό σύνθημα είναι «Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση κι υγεία σε κάθε μαθητή» και στο συλλαλητήριο συμμετέχουν -και το στηρίζουν- σύλλογοι εκπαιδευτικών, φοιτητικοί σύλλογοι, το ΠΑΜΕ, γονείς, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στις περιφέρειες, στα ασφαλιστικά ταμεία και άλλες υπηρεσίες.

αφήστε ένα σχόλιο


οκτώ + = 11