ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ “ΟΧΙ” ΤΗΣ ΕΕ – ΠΙΘΑΝΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΖΑΕΦ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην ΠΓΔΜ μετά από το γαλλικό βέτο και το «όχι» από την ΕΕ στην ένταξή της με διεθνή Μέσα να αναφέρονται σε πληροφορίες ότι ο Ζόραν Ζάεφ αναμένεται να παραιτηθεί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων αναμένεται να πραγματοποιήσει διάγγελμα για να ενημερώσει το λαό της χώρας του για τις εξελίξεις ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει μέσα στο Σαββατοκύριακο συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Ήδη ο πρόεδρος του αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτ δέχτηκε πρόσκληση για συνάντηση την Κυριακή. Για σήμερα 18 Οκτωβρίου εξάλλου προγραμματίστηκε συνάντηση του Ζάεφ με τον επικεφαλής του VMRO Χρίστιαν Μικόσκι ο οποίος ζήτησε άμεση προσφυγή στις κάλπες κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει αποτύχει σε όλα.

Το πιο πιθανό, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της χώρας, ακόμα και τα εντόνως φιλοκυβερνητικά, είναι ο Ζάεφ να ανακοινώσει την παραίτησή του κατά το διάγγελμά του.

Την ίδια ώρα ο Υπουργός Εξωτερικών Νικολα Ντιμιτρόφ έγραψε στο twitter: «Αν δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις της Ευρώπης, που έχουν δοθεί ήδη από το 2003, οι πολίτες της χώρας μας θα πρέπει να το ξέρουν».

αφήστε ένα σχόλιο


× τέσσερα = 8