ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΓΟΥΛΒΣ 1-1

Ο Ολυμπιακός των 10 παικτών προηγήθηκε, η Γουλβς ισοφάρισε και η πρόκριση στους «8» του Europa League θα κριθεί στην Αγγλία.

Η UEFA αποφάσισε ότι τα πρώτα ματς της φάσης των «16» του Europa League πρέπει να διεξαχθούν κανονικά, με εξαίρεση αυτά των Ίντερ και Ρόμα, οπότε στο άδειο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός κλήθηκε να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους προημιτελικούς του Europa League. Δεν το έκανε, υπό την έννοια πως δεν νίκησε, αλλά έτσι όπως πήγε ο αγώνας, ο Πέδρο Μαρτίνς πρέπει να είναι ικανοποιημένος από τους παίκτες του: Έπαιζαν σε άδειο γήπεδο, έμειναν 10 από νωρίς (28′), δέχθηκαν την ισοφάριση επειδή η μπάλα κόντραρε και άλλαξε πορεία, αλλά παρ’ όλα αυτά έμειναν «ζωντανοί» ενόψει της ρεβάνς.

Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που πήρε από τα πρώτα λεπτά την μπάλα και την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τη Γουλβς να δείχνει μεγαλύτερη προσοχή στην άμυνα, περιμένοντας να βρει χώρους για να «χτυπήσει» στην αντεπίθεση. Αυτό είναι, άλλωστε, το αγαπημένο παιχνίδι της αγγλικής ομάδας και αυτό ήθελε να κάνει και στο Καραϊσκάκη, χωρίς όμως να τα καταφέρει στο πρώτο ημίχρονο.

Για την ακρίβεια, το έκανε μία φορά και όντως δημιούργησε πρόβλημα, αφού στο 28′ ο Σεμέδο ανέτρεψε τον Ζότα λίγο πριν μπει στην περιοχή του Σα και είδε την κόκκινη κάρτα, με τον Πέδρο Μαρτίνς να βγάζει τον Μασούρα και να βάζει τον Σισέ στο 34′, θέλοντας να δώσει ξανά ισορροπία στους ερυθρόλευκους, οι οποίοι είχαν μείνει 10 για το υπόλοιπο του παιχνιδιού.

Και τόσοι, πάντως, αρκούσαν για να σκοράρουν! Ήταν στο 54ο λεπτό, όταν ο Καμαρά πέρασε στον Γκιγιέρμε κι αυτός γύρισε για τον Ελ Αραμπί, ο οποίος από κοντά έκανε το 1-0! Ό,τι καλύτερο για τον Ολυμπιακό, ο οποίος όμως στα επόμενα λεπτά… πέρασε δύσκολα.

Η Γουλβς ανέβασε στροφές από τη στιγμή που έμεινε πίσω στο σκορ, πήρε μέτρα στο γήπεδο, έχασε καλή ευκαιρία με τον Χιμένες στο 59′ (απέκρουσε ο Σα) και γενικά μετέφερε το ματς προς την εστία των ερυθρόλευκων, μέχρι που ήρθε το 1-1.

Το συρτό σουτ του Νέτο στο 67′ βρήκε και στον Μπουχαλάκη και κατέληξε στα δίχτυα του Σα, με τον Πέδρο Μαρτίνς να αντιδράει σε αυτή την εξέλιξη βγάζοντας τον Ελ Αραμπί και βάζοντας τον Φορτούνη. Κίνηση που δεν έφερε κάποιο αποτέλεσμα επιθετικά, χωρίς όμως αυτό να στενοχωρεί και ιδιαίτερα τον Ολυμπιακό, αφού έτσι όπως πήγε το ματς, παίζοντας με παίκτη λιγότερο για περισσότερα από 60 λεπτά, το 1-1 μάλλον ως θετικό αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μπα, Ομάρ, Μπουχαλάκης, Γκιγέρμε, Καμαρά, Μασούρας (34′ Σισέ), Βαλμπουενά (84′ Γκασπάρ), Ελ Αραμπί (74′ Φορτούνης).

Γουλβς (Νούνο Εσπίριτο Σάντο): Ρουί Πατρίσιο, Σαΐς, Κοαντί, Μπόλι, Βινάγκρε (79′ Ποντένσε), Ντόχερτι (46′ Νέτο), Νέβες, Μουτίνιο (85′ Ντεντόνκερ), Ζότα, Τραορέ, Χιμένες.

αφήστε ένα σχόλιο


3 − = δυο