ΔΡΑΠΕΤΗΣ ΦΥΛΑΚΩΝ ΜΕΤΑΜΦΙΕΖΟΤΑΝ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΕΝΟΠΛΕΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες κατά τη διάπραξη των ληστειών χρησιμοποιούσαν διάφορα είδη μεταμφίεσης, όπως περούκα, μύτη σιλικόνης και καπέλα τζόκεϊ, αλλά ακόμη και στολή αστυνομικού

Συνελήφθησαν στο Χαϊδάρι, έπειτα από πολύμηνες έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, ένας 53χρονος Έλληνας και ένας 49χρονος Αλβανός, δραπέτης φυλακών οι οποίοι  διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε καταστήματα της Αττικής.

Νωρίτερα, οι δύο κακοποιοί αποπειράθηκαν να διαπράξουν ληστεία σε πολυκατάστημα στον ‘Αλιμο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες κατά τη διάπραξη των ληστειών χρησιμοποιούσαν διάφορα είδη μεταμφίεσης, όπως περούκα, μύτη σιλικόνης και καπέλα τζόκεϊ, αλλά ακόμη και στολή αστυνομικού, για να κρύψουν τα χαρακτηριστικά τους.

Για τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένες μοτοσικλέτες.

Στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν, καθώς και από τις κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

Πιστόλι και πιστόλι- ρέπλικα, πλήθος φυσιγγίων, διάφορα είδη μεταμφίεσης και ένδυσης, στολή αστυνομικού, σφυρί θραύσης τζαμιών και κράνος μηχανής.

Παράλληλα, έπειτα από αναζητήσεις βρέθηκε και κατασχέθηκε στον ‘Αλιμο και μία κλεμμένη μοτοσικλέτα, ως μέσο διάπραξης των ληστειών.

Έως τώρα, έχουν εξιχνιαστεί, από τον Απρίλιο του 2018, επτά ληστείες και τρεις απόπειρες σε ταχυδρομικά καταστήματα, φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα και τράπεζα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ακόμη, εξιχνιάστηκαν και δύο κλοπές μοτοσικλετών.

Σημειώνεται ότι ο Αλβανός δράστης είναι δραπέτης φυλακών, από τις οποίες είχε λάβει τριήμερη άδεια την οποία παραβίασε, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης για ληστεία και καταδικαστική απόφαση για παράνομη οπλοφορία.

Οι δύο κακοποιοί, που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, έχουν απασχολήσει την αστυνομία για πλήθος αδικημάτων και έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης.

Πηγή: skai.gr

 

αφήστε ένα σχόλιο


× τέσσερα = 4