ΑΝΘΙΜΟΣ: ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΡΑΤΟΣ Η ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ;

Σε διαφορές με τον αντιεξουσιαστικό χώρο για το υπό κατάληψη κτίριο της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης στην οδό Γρ. Λαμπράκη απέδωσε ο κ. Άνθιμος την επίθεση κουκουλοφόρων στο Επισκοπείο.

Πρόκειται για το ορφανοτροφείο της Τούμπας, το οποίο βρίσκεται υπό κατάληψη από αντιεξουσιαστές και ανήκει στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Άνθιμος σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους επεσήμανε πως ένας εκ των υπαλλήλων μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο εξαιτίας της μπογιάς που δέχτηκε στο πρόσωπο αλλά και σε όλο το σώμα. Παράλληλα, εξέφρασε την πρόθεση της Μητρόπολης να προχωρήσει σε αξιοποίηση του χώρου του ορφανοτροφείου της Τούμπας, γεγονός που θα σημάνει την απομάκρυνση των αντιεξουσιαστών και τη λήξη της κατάληψης.

Στις δηλώσεις του αναφέρθηκε αρχικά στην επίθεση κάνοντας λόγο για περίεργη και πρωτοφανή επίθεση από 6 άτομα τα οποία ήταν με μηχανάκια και φορούσαν κουκούλες.

Τα άτομα φέρεται να χρησιμοποίησαν πυροσβεστήρες τους οποίους είχαν γεμίσει με κόκκινη μπογιά και περιέλουσαν τόσο ανθρώπους που ήταν μέσα στη Μητρόπολη όσο και προξενώντας υλικές ζημιές.

«Άρχισαν να χαλούν ότι μπορούν, Βιβλία, καρέκλες, τοίχους, έριξαν μπογιές στο νομικό σύμβουλο της Μητρόπολης. Ένας από τους υπαλλήλους πήγε στο νοσοκομείο καθώς ήταν κατακόκκινος παντού σαν να άδειασαν ολόκληρο δοχείο πάνω του. Το ίδιο και σε έναν άλλον υπάλληλο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κκ Άνθιμος.

Ερωτώμενος αν συνδέει την επίθεση με την κατάληψη του παλιού ορφανοτροφείου στην Τούμπα, ο Μητροπολίτης σχολίασε πως «πιθανόν να σχετίζεται η επίθεση με αυτό. Η υπόθεση δεν μπορεί να μείνει έτσι. Ή λειτουργεί κράτος ή δεν λειτουργεί. Αν δεν λειτουργεί να το ξέρουμε και να πάρει ο καθένας την υπόθεσή του».

 

 

 

 

newsbeast.

αφήστε ένα σχόλιο


× 2 = δέκα