ΑΓΡΙΕΥΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από αύριο Τρίτη, οπότε και ισχυρές καταιγίδες θα σαρώσουν τη χώρα.

Ειδικότερα σήμερα, στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αρχικά γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς κελσίου.

Ωστόσο σύμφωνα με την ΕΜΥ την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν σε ολόκληρη τη χώρα.

Ειδικότερα την Τρίτη η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από τα δυτικά, τα βόρεια και βαθμιαία τα κεντρικά, όπου θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν κατά τόπους στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου και όσα έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook: «Κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να χτυπήσει την πόρτα μας από την ερχόμενη Τρίτη πρώτα στα δυτικά και την Τετάρτη κατά τόπους και σε άλλες περιοχές της χώρας συμπεριλαμβανομένης πιθανώς και της Αττικής με βροχές και καταιγίδες προς το παρόν απρόβλεπτης έντασης και διάρκειας αλλά εν δυνάμει επικίνδυνες!»

Αιτία το βαρομετρικό χαμηλό που θα βρίσκεται δυτικά της χώρας μας την ερχόμενη Τρίτη.

αφήστε ένα σχόλιο


− ένα = 1